Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [23. rész]


2015-08-29

Az idei év egyik abszolút toplistás lemezéről következzen most egy dal!
1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 23. rész

PYOGENESIS - 'Steam Paves Its Way (The Machine)'

A Pyogenesis 24 évvel ezelőtt alakult. Azóta számtalan turnét lebonyolítottak - felléptek többek közt a híres Rock am Ring / Rock im Park fesztiválon és a Wacken-en is (Magyarországon például egy 560 ezres tömeg előtt álltak színpadra, a '97-es Pepsi Szigeten). A zenekar - ami a kritikusok szerint a '90-es években átértelmezte a gothic-metal műfajt - szereplése az MTV-n rendszeresen megdöntötte a nézettségi rekordokat.

Ebben a 24 évben azonban benne van az a 13 esztendő is, amit a Pyogenesis új album kiadása nélkül vezényelt le (10 éve nem is léptek színpadra). Tavaly azonban a tagok megtörték a csendet: Romániában megrendezett teltházas reunion-koncertjüket követően, megjelenik a csapat régóta várt, hatodik sorlemeze!

A banda a 'A Century In The Curse Of Time' címet adta az új albumnak, ami Flo V. Schwarz frontember / dalszerző szerint "visszatérés a gyökerekhez".
"Nem csak arról van szó, hogy ez történetünk eddigi legkeményebb lemeze, de egyben ez az eddigi legepikusabb és legambíciózusabb is! Emellett ez az első koncept-albumunk... A dalszövegek témáját tekintve, az indusztrializáció hatása alatt álló 19. század társadalmi változásairól mesélünk; a felemelkedő burzsoáziáról és a Verne Gyula-féle science-fiction irodalomról".

Az 'A Century In The Curse Of Time' Európában augusztus 14-én jelent meg, az USA-ban pedig szeptember 18-án kerül kiadásra, a német AFM Records jóvoltából. Erről a lemezről válogattuk tehát ma be a 'Steam Paves Its Way (The Machine)' című nyitó-dalt, aminek videoklipjét az ismert debreceni rendező, Tokay Péter forgatta.

 

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész, 9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész, 13. rész, 14. rész, 15. rész, 16. rész, 17. rész, 18. rész, 19. rész, 20. rész, 21. rész, 22. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [23. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás