Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [106. rész]


2016-06-15

Ma Németország egyik legalulértékeltebb rockbandájának debütálását elevenítjük fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 105. rész

FAIR WARNING - 'Longing For Love'

A német Fair Warning-ot 1991-ben alapította a V2 énekese, Tommy Heart; valamint a Zeno basszusgitárosa, Ule W. Ritgen. A dallamos hard rocker banda felállását Helge Engelke, Andy Malecek és Jurgen "C.C." Behrens dobos teszi teljessé. Első demójuk megjelenése után rögtön világraszóló szerződést ajánlott nekik a WEA Records.

A banda első körben 10 éven keresztül, 2000-ig működött. Ezidő alatt négy nagylemezük és egy EP-jük jelent meg. Annak ellenére, hogy a '90-es évek elején nem volt népszerű a dallamos rockzene, debütáló lemezükből (1991) több százezer példány kelt el Európa- és Japán-szerte - a Burrn! magazin ekkor őket választotta meg az 'Év legnagyobb reménységének'. Turnéik keretében számos európai és távol-keleti fesztiválra eljutottak - a lelkes japán rajongótábor előtt koncertlemezt is rögzítettek ('Live in Japan').

A Rafe McKenna (Giant, Ten, Bad Company) által producelt debüt-album megjelenése után, a banda azonnal nekilátott második albuma, a 'Rainmaker' munkálatainak. A '95-ös lemez még több példányban kelt el, mint elődje (csak Japánban 140-150,000 darabot adtak el belőle). 2000-ig további két albumot vettek fel ('Go', 'Four'), de abban az évben feloszlottak - a tagok pedig egyéb projektekben (Soul Doctor, Dreamtide, Last Autumn's Dream) vállaltak szerepet.

A reunion ideje 2005-ben jött el. Ötödik, visszatérő lemezük, a 'Brother's Keeper' egy évvel később látott napvilágot, rajta a zenekartól megszokott, intenzív, lendületes és végtelenül dallamos rockdallal. Miután Andy Malacek nem vett részt a reunion-ban, a banda négy taggal folytatta pályafutását. Az új lemez természetesen a korábbiakhoz hasonló sikert aratott - ezen felbuzdulva a banda újra kiadta debütáló lemezét, valamint a 'Rainmaker', plusz DVD-n is megjelent a fentebb említett tokiói koncertfelvétel ('The Call Of The East').

Hatodik albumuk, az 'Aura' 2009-ben készült el; az aktuális 'Sundancer' lemez pedig 2013-ban jelent meg, az SPV/Steamhammer jóvoltából. Ezt követően egy újabb japán / európai turné volt esedékes. A koncerteken a négy zenészt Niklas Turmann gitáros és Torsten Luederwaldt billentyűs kíséri.

 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [106. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás