Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [134. rész]


2016-09-21

Azték heavy metal Nagy-Britanniából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 134. rész

NEONFLY - 'Highways To Nowhere'

A londoni power metalista Neonfly együttes 'Strangers In Paradise' címmel adta ki második nagylemezét, 2014 decemberében. A banda aktuális albumának producelését ezúttal a népszerű hangtechnikus, a Pink Cream 69 és a Unisonic basszusgitárosa, Dennis Ward végezte. A felvételek a frankfurti Hofa Stúdióban zajlottak. Míg a banda 2011-es bemutatkozó albuma a Rising Records szárnyai alatt jelent meg, a 'Strangers In Paradise' már egy neves kiadó, az Inner Wound Records gondozásában került forgalomba.

A Neonfly tagjai három éven keresztül írták második lemezük dalait. A banda ezidő alatt többek közt olyan neves fesztiválokon lépett fel, mint a brit Download, Bloodstock és a cseh Masters Of Rock (itt ismerkedtek meg Dennis Ward-dal 2012-ben); olyan nagy kaliberű előadók társaságában, mint Alice Cooper, a Magnum, a H.E.A.T., a Sonata Arctica, a Pagan's Mind, a Gamma Ray és a Freedom Call. Az új anyag nagyrésze ezen turnék alkalmával született.

A Neonfly az évek során egy sajátos stílust fejlesztett ki: alapjában véve power metalról van szó, de emellett zenéjükben fontos szerepet játszik a dallamos hard rock és az AOR műfaj, valamint a progresszív hatások is. A Willy Norton énekes, Frederick Thunder és Patrick Harrington gitárosok, Paul Miller basszer és Boris Le Gal dobos alkotta formáció debütáló lemezét számtalan szaklap illette dícsérő szavakkal - első körben a Classic Rock magazin figyelt fel a srácokra: "Ezek a fiatalok igazán hitelesen és eredeti módon játsszák a klasszikus rockzenét. Megállíthatatlan energiájuk olyan legendás státuszra váró műveket eredményezett, mint a felejthetetlenül fogós refrénekkel rendelkező 'Broken Wings', 'Ship With No Sails' és 'Morning Star'". A Powerplay magazinban pedig így írtak a csapatról: "A tradícionális gitár-munka és a közép-tempós dob-játék teszi élvezhetővé, sőt szívmelengetővé a Neonfly AOR-dallamait, ami minden generáció számára kellemes kikapcsolódás".

A második, 'Strangers In Paradise' című Neonfly albumról eddig három hivatalos videoklip jelent meg, a 'Better Angels', a 'Heart Of The Sun', legutóbb pedig a 'Highways To Nowhere', amely dal a 2015-ös fesztivál-szezonban vált közönség-kedvenccé. A zenekar ekkor mutatta be vadonatúj, azték stílusú színpadi díszletét, amely atmoszféra alapvetően meghatározza a 'Strangers In Paradise' hangulatát. A 'Highways To Nowhere' videoklipje révén betekintést nyerhetünk a banda különleges és szórakoztató színpadi show-jába, aminek alapját az acélos riffekkel felvértezett dallamos metalzene, valamint az azték bennszülöttek tüzes virtusa tesz egyedülálló élménnyé.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [134. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás