Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [139. rész]


2016-10-09

Totális őrület! Így szól a barokk-core zene.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 139. rész

IGORRR - 'Brutal Swing'

"Muzikális elmebetegség", "totális őrület", "ha meghallod, egyszerre támad kedved sírni és nevetni" - ilyen és ehhez hasonló definíciókkal illetik a nemzetközi sajtóban az Igorrr együttes zenéjét. Valójában az Igorrr egy professzionálisan összerakott banda; az egyik legeredetibb zenei formáció az underground színtéren. "Mintha Mike Patton, Amon Tobin, Aphex Twin és Kerry King rögzítene egy közös albumot; de ez esetben mindezt egyetlen ember műveli"...

Az Igorrr egy fiatal (mindössze 32 éves) francia producer, Gautier Serre szóló-projektje. A mindössze 32 éves Serrét emellett olyan bandákból is ismerheti a metal-rajongó közönség, mint a Whourkr nevezetű death metal duó, vagy az Öxxö Xööx nevű gótikus doom metal projekt, de az ő nevéhez fűződik például a Morbid Angel 'Illud Divinum Insanus' albumának egyik remixe is.

A breakcore-t, a trip-hopot, az elektronikát és a death metalt barokk zenével ötvöző Igorrr 2003 óta működik. Serre 2006-ban és 2008-ban (saját költségén) adta ki debütáló lemezeit, de a figyelmet leginkább 2010-es 'Nostril' albumával és ugyabban az évben megjelent 'Baroquecore' EP-jével hívta fel magára. Azóta Európa- és Közel-Kelet-szerte hatalmas rajongótáborok alakultak a projekt köré (érdekesség, hogy az Igorrr valamiért különösen népszerű Libanonban), de az utóbbi években az USA-ban is nagy érdeklődést keltett.

2012-ben megjelent 'Hallelujah' albumán még változatosabb, még elborultabb muzsikát prezentált Serre. Itt még inkább előtérbe került a klasszikus zene, a jazz, és ezúttal már black metal-elemek is felfedezhetők voltak a dalokban. A 'Hallelujah'-n vendégszerephez is jutott néhány jól ismert black metalista; mint például a Mayhem gitárosa, Teloch; valamint a Gorgoroth, a Nidingr és az 1349 egyes tagjai. Mellettük egy porszívó és egy csirke is szerepel a guest-listán (ez utóbbi Serre állandó partnere a stúdióban)!

"Képzeld el, ahogy egy templomi orgonista begolyózik, elkezd hörögni, majd számítógéphez ül, és elsajátítja a Slipknot ritmusai-gyakorlatait és a Venetian Snares dobgép-technikáit. Kedvenc hangszere a latin-gitár; rendszeresen hallgat középkori zenét, és hobbija a régi bakelitlemezek gyűjtése. Ha ezt el tudod képzelni, akkor nagyjából behatárolhatod az Igorrr zenéjét" - idézi Dmitry Quarck zenei sajtómunkást a last.fm, ahol eddig közel 2,5 millióan hallgatták meg Serre dalait.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [139. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás