Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [144. rész]


2016-10-26

"...mintha a Dream Theater keményebbre venné a figurát, és jóval dallamosabb refrénekkel operálna, de mégis a Megadeth és a Testament hatása alatt állna".

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 144. rész

HALCYON WAY - 'Web Of Lies'

Az Atlanta-beli Halcyon Way komoly hírnévre tett szert az elmúlt 15 évben a nemzetközi prog-metal színtéren. Amerikai származásuk ellenére mégis Európában van a legnagyobb rajongótáboruk; köszönhetően nagyszabású turnéiknak, melyeket többnyire a Skid Row, a Saxon, a Fozzy és a Delain társaságában bonyolítottak le.

Mindeddig három nagylemezt és két EP-t adtak ki, a Nightmare Records és a Sony RED gondozásában. Stílusukat nem könnyű pontosan behatárolni: annak ellenére, hogy alapjában véve a technikás / progresszív metal műfaj határozza meg dalaikat, a heavy és a thrash metal is fontos szerepet játszik hangzásukban. A jelenleg negyedik stúdióalbumán dolgozó együttesre mindenekfelett a fejlett, kiforrott dalszerzői munka és technikás zenészi készség jellemző. "Nagyjából úgy kell elképzelni a Halcyon Way zenéjét, mintha a Dream Theater keményebbre venné a figurát, és jóval dallamosabb refrénekkel operálna, de mégis a Megadeth és a Testament hatása alatt állna" - olvasható a Metal Insider magazin cikkében, ahol végighallgatható legutóbbi nagylemezük, a 2014-es 'Conquer', melynek vezető single-dala a videoklipes 'Web Of Lies', és ami annajk idején a Billboard lista (Heatseekers) 41. helyén debütált.

KIADVÁNYAIK
2004 - 'Deliver The Suffering' (EP)
2008 - 'A Manifesto For Domination'
2010 - 'Building The Towers'
2011 - 'IndoctriNation' (EP)
2014 - 'Conquer'

TURNÉIK
2010 - a Fozzy-val - UK
2012 - a Delain-nel és a Trillium-mal - Európa / UK
2013 - az U.D.O.-val - USA / Kanada
2013 - a Saxon-nal és a Fozzy-val - USA / Kanada
2013 - a Fates Warning-gal - USA / Kanada
2014 - a Saxon-nal és a Skid Row-val - Európa
2016 - a Queensryche-kal - USA

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [144. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás