Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [165. rész]


2017-01-08

Ma Amerika egyik zászlóvivő grindcore bandája húzza a talpalávalót!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 165. rész

BRUTAL TRUTH - 'Sugar Daddy'

A Brutal Truth egy legendás amerikai grindcore banda, amit az egykori Anthrax / Nuclear Assault / S.O.D. basszer, Dan Lilker alapított 1990-ben, Rochester városában.

A bandát először az Earache Records igazolta le - itt jelent meg két albumuk, az 'Extreme Conditions Demand Extreme Responses' és a 'Need to Control', valamint egy 'Perpetual Conversion' című EP-jük és néhány kislemezük. Ebben az időben gyakran forgattak videoklipet dalaikhoz. Az Earache Records azonban nem bizonyult megfelelő partnernek; ezért a csapat átigazolt a grindcore-előadóiról híres Relapse Records-hoz, ahol egészen feloszlásukig alkottak.

A Relapse első körben kiadta a 'Kill Trend Suicide' című mini-albumot, majd a 'Sounds of the Animal Kingdom' című nagylemezt és a 'Goodbye Cruel World' című koncert-CD-t. A banda emellett számos split-albumon is szerepelt - lévén ezeket kisebb kiadók gondozták, meglehetősen nehéz beszerezni őket.

2001-ben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe, minekután az ő nevükhöz fűződik "a világ legrövidebb videoklipje": a 'Collateral Damage' mindössze 2,18 másodperc hosszú, és 48 állóképből áll.

A Brutal Truth 1999-ben oszlott fel először. Ekkor a tagok más-más projektekbe vágtak: Richard Hoak dobos például a Total Fucking Destruction nevű banda dobos-énekese lett; Kevin Sharp énekes a Venomous Concept nevű all-star bandában folytatta (a The Melvins és a Napalm Death egyes tagjainak részvételével), de tagja volt egy Atlanta-beli grindcore együttesnek, a Primate is (amiben a Mastodon-os Bill Kelliher volt a partnere). Dan Lilker jelenleg is számtalan zenekarban játszik - ezek közül talán a legismertebb a veterán Nuclear Assault.

A Brutal Truth 2006-ban állt ismét össze, az eredeti felállás háromnegyedével (Lilker, Hoak and Sharp), Erik Burke (Lethargy) gitárossal kiegészülve.

2008 júliusában megjelent négy vadonatúj Brutal Truth dal, egy 'This Comp Kills Fascists' című válogatáson. Tíz éven belül ezek voltak a banda első felévételei.

2009 januárjában derült ki, hogy a Brutal Truth felvett egy vadonatúj, 'Evolution Through Revolution' című nagylemezt; ami végül azév áprilisában jelent meg világszerte. A banda - saját honlapján - ingyenesen elérhetővé tette az egész lemezt; később pedig megfilmesítette a 'Sugar Daddy' és a 'Branded' című számokat.

2011 szeptemberében kiadták újabb albumukat, az 'End Time'-ot; 2012-ben pedig részt vettek a Lausanne-i Underground Film- és Zene-fesztiválon, mint fellépők, előadva Robert Piotrowicz kompozícióit. 2012 végén Dan O'Hare vette át a gitráosi posztot; egy évvel később pedig kiadtak egy split-lemezt a Bastard Noise együttessel közösen.

Dan Lilker egy közleményben adta hírül, hogy 2014. október 18.-val visszavonul "a teljes munkaidejű zenészi posztról és turnézástól" (lévén ezen a napon volt az 50. születésnapja); ezzel a Brutal Truth is véget ért. Minderről bővebben itt írtunk.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [165. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás