Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [173. rész]


2017-02-05

A progresszív metal és modern / dallamos death metal lehető legkiválóbb ötvözete:

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 173. rész

JAMES LABRIE - 'Mislead'

A Dream Theater énekese, James LaBrie 2010 szeptemberében adta ki második, 'Static Impulse' című szólóalbumát, az InsideOut Music jóvoltából. A Jens Bogren (Opeth, Katatonia) által mixelt CD-n Matt Guillory billentyűs (egyben LaBrie zeneszerző társa), Peter Wildoer dobos (a svéd thrasher Darkane tagja), Marco Sfogli gitáros és Ray Riendeau (Rob Halford bandájának tagja) basszusgitáros zenélnek

A 'Static Impulse' albumon többnyire a melodic death metal műfaj elemei érvényesülnek, de természetesen komoly szerephez jutnak a Dream Theater-ből és LaBrie korábbi munkásságából ismert védjegyes progresszív metalista témák is. A dalokban a hörgést a dobos eszközöli; míg LaBrie a tőle megszokott dallamos énekkel kényezteti a hallgatót. A két énekes mellett Matt Guillory is hozzájárul a háttér-vokálokhoz; így tehát ez az első lemez, amin az UFO-ban és a Magellan zenekarban is megfordult billentyűs hangja hallható.

LaBrie annak idején így jellemezte ezt az albumot: "Modern és kemény metal zene ez... szerintem a hasonló irányzatot követő bandák lemezei közt jócskán megállja a helyét a 'Static Impulse' is, köszönhetően a fejletépő riffeknek, valamint a dallamoknak, melyek mind a zenében, mind a vokálok tekintetében eléggé hipnotikusak... Ülj be tehát a vezető ülésbe, és hagyd, hogy a füleid elvérezzenek!".

A 'Static Impulse' albumot a rajongók és a kritikusok is pozitívan fogadták. Mind a progresszív rockzenével, mind a heavy metal zenével foglalkozó magazinok toplistáin helyet kapott.

Habár a LaBrie banda terve vett egy nagyszabású USA-turnét a 'Static Impulse' promóciójával, a körút végül teljes egészében elmaradt. Mindezt az énekes így kommentálta: "Nehezemre esik ezeket elmondani, de a 'Static Impulse' turnét le kellett mondani a srácok szerencsétlen vízum-problémái miatt. Gyakorlatilag lehetetlen a vízum-eljárást időben lefolytatni a turné, és az azt megelőző próbák előtt. Nem tudok más mondani, csak azt, hogy mi is nagyon megdöbbentünk; és reméljük a közeljövőben sikerül valóra váltani a turnét".

 
Habár a turnét továbbra sem tudták megvalósítani, LaBrie 2013 nyarán kiadott egy újabb szólóalbumot, 'Impermanent Resonance' címmel. Erről az énekes a következőket nyilatkozta: "Számomra ez a lemez egyesíti és folytatja a korábbi kiadványok zenei stílusait és irányzatait. A különbség annyi ezen anyag esetében, hogy fejlődött az egyes dalok mondanivalójának előadásmódja; egy olyan identitás-érzet valósult meg általuk, ami szerintem minden bandának a végső célja. Erőteljes, felejthetelen, és rendkívül muzikális. Bebizonyosodik rajta, hogy a banda és a dalszerzői tehetség megérett. Valóban azt érzem, hogy ez a mi véglegekig sűrített albumunk".

LaBrie eddigi szóló-munkásságát összefoglalván, az InsideOut Music kiadó 2015-ben piacra dobott egy speciális box-szettet, amiben az énekes mindhárom önálló albuma megtalálható.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [173. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás