Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

IGORRR - itt a 'Spirituality and Distortion' album legfrissebb videoklipje, a 'Downgrade Desert'!


2020-04-01

A Metal Blade Records három évvel a 'Savage Sinusoid' album megjelenése után dobta piacra a Gautier Serre francia eklektikus zeneszerző nagysikerű projektje, az Igorrr új albumát.

A zenéjében black metalt, death metalt, balkán népzenét, klasszikus zenét, barokk muzsikát, breakcore-t és trip hop-ot ötvöző Igorrr 2017 júliusában adta ki harmadik nagylemezét, 'Savage Sinusoid' címmel. Ennek folytatását dobta piacra a Metal Blade Records a világ minden táján, 2020. március 27-én, 'Spirituality and Distortion' címmel.

Az Igorrr a 2017-es 'Savage Sinusoid' albummal bebizonyította, hogy egy rendkívül intenzív zenei erőt jelent a színtéren; a 2020-as 'Spirituality and Distortion' lemezzel pedig ugyanezt a tényt erősíti meg még inkább. A zenekar ezúttal is egy végtelenül változatos, sokszínű és kiszámíthatatlanul izgalmas albumot tett le az asztalra.

"Ha megmaradnánk egyetlen érzelmi hangszínen, az rettentően unalmas lenne. Az élet az érzelmes széles skáláján mozog - néha boldog vagy, néha szomorú; néha dühös, haragos; néha pedig jókedvű és nosztalgikus. Az élet tehát nem egy színből áll. Ez a 14 szám azt a kalandot mutatja be, amit az elmém révén átéltem az utóbbi időben" - nyilatkozta a mester, Gautier Serre.

Az új album hangszerelése kapcsán Serre hozzátette: "A zenei szervezés ezúttal még bonyolultabb volt, mivel különféle tradícionális hangszereket is magunkhoz kellett szállítani a stúdióba. Tehát rengeteg repülő-, vonat- és autóút vezetett odáig, hogy felvegyük ezt a lemezt, de így legalább büszkén jelenthetem, hogy mindent hagyományos hangszerekkel, kompjúterektől mentesen vettünk fel". A szóban forgó hangszerek közt hegedű is van - ezeket a témákat Timba Harris játszotta fel. Mellette Mike Leon basszusgitáros, Matt Lebofsky zongorista, Mehdi Haddab oud-zenész, Pierre Mussi harmónikás, Fotini Kokkala kanoun-játékos és Benjamin Bardiaux csembalista zenél a lemezen. Vokálok tekintetében az elsőszámú mikrofon-mágus Laure Le Prunenec volt, akinek operatikus skálája régóta fontos eleme az Igorrr dalainak. Mellette vendégként Serre régiu partnere, Laurent Lunoir, illetve Pierre Lacasa és Jasmine Barra is énekel egyes nótákban (ez utóbbi kettő korábban a 'Vegetable Soup' és a 'Cheval' című slágereket énekelte fel). "Mindezen felül az a megtiszteltetés ért engem, hogy az egyik személyes kedvencem / zenei hősöm, George 'Corpsegrinder' Fisher (Cannibal Corpse) vendégszerepel az új albumon! George a 'Parpaing' című számban üvöltözik legendás hangján, még súlyosabbá téve ezt a kompozíciót. George egyértelműen a death metal műfaj elsőszámú főnöke. Olyan ez, mint egy videójáték, ahol a főellenség a legerősebb: death metal-éneklésben is George a legjobb. Köszönhetően hangja extrém erejének és erőszakosságának, sikerült egy különleges kontrasztot felállítanom: egy olcsó, 8bit-es hangot ötlöttem ennek párjául; vagyis a világ legdurvább hangja vegyül ebben a dalban a világ legkevésbé kemény zenéjével. Ez a konktraszt egyszerűen csodálatosan hat".

Dalszövegi szempontból ezúttal nem kell semmi extrára számítani; ugyanis Serre néhol olyan nyelven beszél ezen a lemezen, aminek jelentését nem is tudja saját maga sem. "Mint ahogy azt a korábbi albumaimon megszokhattátok, ezúttal is elsősorban magára a zenére fókuszáltam. Amit hallhattok éneket és beszédeket, azok főként szívből jövő megszólalások, nem pedig a szavak intellektuális jelentései...".

A 'Spirituality and Distortion' immáron megrendelhető digipak CD-n, valamint többféle színű, limitált bakeliten. Első ízelítőképpen látott napvilágot a 'Very Noise' című szám hivatalos videoklipje; majd pedig megjelent a Cannibal Corpse frontemberével közös 'Parpaing' dal hivatalos videója és a 'Downgrade Desert' Fabian Lüscher által producelt kisfilmej, ami lentebb szintén megtekinthető. Emellett meghallgatható lentebb a teljes album is.


A tracklista:
01. Downgrade Desert
02. Nervous Waltz
03. Very Noise
04. Hollow Tree
05. Camel Dancefloor
06. Parpaing
07. Musette Maximum
08. Himalaya Massive Ritual
09. Lost In Introspection
10. Overweight Poesy
11. Paranoid Bulldozer Italiano
12. Barocco Satani
13. Polyphonic Rust
14. Kung-Fu Chèvrer

"Muzikális elmebetegség", "totális őrület", "ha meghallod, egyszerre támad kedved sírni és nevetni" - ilyen és ehhez hasonló definíciókkal illetik a nemzetközi sajtóban az Igorrr együttes zenéjét. Valójában az Igorrr egy professzionálisan összerakott banda; az egyik legeredetibb zenei formáció az underground színtéren. "Mintha Mike Patton, Amon Tobin, Aphex Twin és Kerry King rögzítene egy közös albumot; de ez esetben mindezt egyetlen ember műveli"...

Az Igorrr egy fiatal (mindössze 32 éves) francia producer, Gautier Serre szóló-projektje. A mindössze 32 éves Serrét emellett olyan bandákból is ismerheti a metal-rajongó közönség, mint a Whourkr nevezetű death metal duó, vagy az Öxxö Xööx nevű gótikus doom metal projekt, de az ő nevéhez fűződik például a Morbid Angel 'Illud Divinum Insanus' albumának egyik remixe is.

A breakcore-t, a trip-hopot, az elektronikát és a death metalt barokk zenével ötvöző Igorrr 2003 óta működik. Serre 2006-ban és 2008-ban (saját költségén) adta ki debütáló lemezeit, de a figyelmet leginkább 2010-es 'Nostril' albumával és ugyabban az évben megjelent 'Baroquecore' EP-jével hívta fel magára. Azóta Európa- és Közel-Kelet-szerte hatalmas rajongótáborok alakultak a projekt köré (érdekesség, hogy az Igorrr valamiért különösen népszerű Libanonban), de az utóbbi években az USA-ban is nagy érdeklődést keltett.

2012-ben megjelent 'Hallelujah' albumán még változatosabb, még elborultabb muzsikát prezentált Serre. Itt még inkább előtérbe került a klasszikus zene, a jazz, és ezúttal már black metal-elemek is felfedezhetők voltak a dalokban. A 'Hallelujah'-n vendégszerephez is jutott néhány jól ismert black metalista; mint például a Mayhem gitárosa, Teloch; valamint a Gorgoroth, a Nidingr és az 1349 egyes tagjai. Mellettük egy porszívó és egy csirke is szerepel a guest-listán (ez utóbbi Serre állandó partnere a stúdióban)!

"Képzeld el, ahogy egy templomi orgonista begolyózik, elkezd hörögni, majd számítógéphez ül, és elsajátítja a Slipknot ritmusai-gyakorlatait és a Venetian Snares dobgép-technikáit. Kedvenc hangszere a latin-gitár; rendszeresen hallgat középkori zenét, és hobbija a régi bakelitlemezek gyűjtése. Ha ezt el tudod képzelni, akkor nagyjából behatárolhatod az Igorrr zenéjét" - idézi Dmitry Quarck zenei sajtómunkást a last.fm, ahol eddig közel 3 millióan hallgatták meg Serre dalait.

Az Igorrr 2020 folyamán fellép számos nyári európai fesztiválon; köztük a francia Hellfest-en, a cseh Brutal Assault-on és a brit Tech Fest-en. Az eddig bejelentett koncertek dátumai és állomásai itt érhetők el.


IGORRR - itt a 'Spirituality and Distortion' album legfrissebb videoklipje, a 'Downgrade Desert'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás