Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [182. rész]


2017-03-08

A '80-as évek hangulata éled újjá egy modernkori glam rock-himnusz formájában!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 182. rész

JETTBLACK - 'Raining Rock'

A Will Stapleton, Jon Dow, Matt Oliver és Tom Wright alkotta brit zenekar pályája eredetileg 2000-ben indult. Az első három évben egy Skirtbox nevezetű skate-rock bandaként működtek.

A 2007-ben, Buckinghamshire-ben újjáalakult, "erőteljes, dallamos rock & roll-ban utazó" Jettblack eddig összesen négy lemezt adott ki: a 2010-es 'Get Your Hands Dirty'-t, a 2012-as 'Raining Rock'-ot, egy mini-albumot 2013-ban, 'Black Gold' címmel, plusz a 2015-ös 'Disguises' nagylemezt. A brit rockerek minden kiadványa meglehetősen pozitív kritikákat kapott; zenéjük minőségét mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy korábbi albumaikon olyan híres rock-legendák vendégeskedtek, mint Ian Paice (Deep Purple), Udo Dirkschneider (ex-Accept, U.D.O.) vagy Damon Johnson (Thin Lizzy, Alice Cooper). A Jettblack az évek során számtalan teltházas koncertet adott Nagy-Britannia- és Európa-szerte; a négyes "megállíthatatlan ereje nemrég leigázta a Download, a T In The Park, a Hard Rock Hell és a Sonisphere fesztiválok nagyszínpadait, de felléptek az Ozzfest-en és a walesi Merthyr Rock Fesztiválon is. Olyan neves előadókat kísértek turnéikon, mint az Airbourne, a Fozzy és a Reckless Love.

A Jettblack hatásait a '80-as / '90-es évek hard rock / glam zenéiben kell keresni. Ezt a stílust ötvözik fiatalos lendülettel és modern hangzással. Önmaguk a következőképpen jellemzik dalaikat: "Rock 'n' roll, ami kiállja az idők próbáját"!

Will Stapleton, a Jettblack gitáros-énekese így nyilatkozott aktuális albumuk, a 'Disguises' kapcsán: "A Jettblack mindig is a maga útját járta. Sosem volt célunk az, hogy egy bizonyos stílusban, egy bizonyos divataot / trendet követve szerezzük a nótáinkat. Szerintünk ugyanis csak így lehet olyasmit alkotni, ami kiállja az idők próbáját. Ez az új lemez, a 'Disguises' hű példája mindennek. Az életnek még véletlenül sem arról kell szólnia, hogy amögé rejtőzünk, ami valójában nem is mi vagyunk. Kicsit öregesen és bölcsen hangzik, de szerintem az emberek néha hajlamosak elfelejteni, hogy mi már több mint 17 éve zenélünk; tehát eddig ennyi időnk volt a folyamatos fejlődésre. Mi büszkék vagyunk evolúciónkra, és egyébként nektek sem kell aggódni: dalaink továbbra is tele lesznek felejthetetlen refrénekkel, masszíív riffekkel és arcpirító hangtechnikai betétekkel!".

www.jettblackuk.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [182. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás