Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [186. rész]


2017-03-22

"Mi csak öt londoni srác vagyunk, akik gyűlölik a korlátozott gondolkodást; ragaszkodunk a véleményünkhöz, és zenén keresztül szeretnénk eljuttatni üzenetünket az embereknek..."

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 186. rész

THE MERCY HOUSE - 'Greed'

A gyilkos riffekkel, karcos vokál-témákkal és lüktető basszussal operáló, londoni grunge / heavy-rock banda, a The Mercy House 2012 áprilisában debütált első single-dalával / videoklipjével, a 'Greed'-del; habár Nagy-Britannia-szerte már ezt megelőzően komoly hírnévre tettek szert, köszönhetően egyedi muzsikájuknak (ami elsősorban a '90-es évek amerikai alternatív metal-színtér dicső napjait idézi), energikus performanszaiknak és alapvetően gyilkos hangzásuknak.

A Mercy House eredetileg 2009 végén alakult - néhány feldolgozás-dalukat már ekkor elkezdték játszani a Kerrang! és a Total Rock rádiók; de ezek a számok felkerültek a Metal Hammer és a Classic Rock egyes válogatás-lemezeire is. A Kerrang! magazin egyik díjkiosztóján konkrétan elnyerték a 'Guitar Hero' díjat, miután egyik daluk szerepelt a népszerű videójátékban (később a világhírű újságban dupla-oldalas interjút közöltek velük). A 'Greed' című single már a Rock Band nevezetű, szintén populáris játék egyik fontos betétdala volt - tulajdonképpen ennek köszönhetően vált híressé a banda, és ennek okán kérte fel őket a Metal Hammer, a magazin által szponzorált Biohazard-turné előzenekarának.

Annak ellenére, hogy a 2010-es évek elején (egészségügyi problémák okán) hónapokon keresztül szünetelt a banda, 2012 áprilisában váratlanul visszatértek debütáló nagylemezükkel, a saját kiadójuk (TMH Records) által megjelent 'A Broken State of Bliss'-szel. Mint később kiderült, a 2011-es év második felét a Death Dojo Stúdióban töltötték a Picasso Brothers produkciós csapata társaságában - itt született meg első albumuk, amit nem más, mint a híres Donald Clark (Guns N’ Roses, Korn, Muse) kevert, és Mandy Parnell (Depeche Mode, The Prodigy, Björk) maszterizált. A lemez megjelenését követően a banda fellépett a híres Hammerfest-en (ahol az Accept, a Satyricon és az Entombed is színpadra állt), valamint teltházas koncertet adtak számos nagy-britanniai klubban.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [186. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás