Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [213. rész]


2017-06-25

A modernkori magyar rock-színtér egyik legkiemelkedőbb együttesével készültünk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 213. rész

NOMAD - 'Engedd, hogy még egyszer'

A Nomad zenekar ötlete a gitáros Jánosi „Cicó” Szabolcs és az akkori énekes, Fodor „Fodi” Zoltán fejében fogant meg 2004-ben. Ők akkor már kisebb-nagyobb megszakításokkal 17 éve zenéltek együtt, például a legendás The Bedlam zenekarban. Az első album 2007-ben jelent meg, majd néhány tagcsere és egy hosszabb szünet után 2012-ben kapcsolt teljes sebességre a zenekar.

Ekkor találták meg új énekesüket, Juhász Marci személyében, akit a Csillag Születik című műsorban ismerhetett meg az ország, és akinek a hangjában a rock és a blues világa keveredik a magyar népzenével. A dobok mögött ekkor már Újvári Pétert találhattuk (ő is együtt zenélt már Cicóval a The Bedlamben), az új basszusgitáros pedig a Neck Sprain-es Nagy Levente lett.

Az azóta eltelt időben két klipet forgatott a csapat, mégpedig az 'Engedd, hogy még egyszer' és a 'Ne félj!' című dalokra. Emellett folyamatosan koncerteztek, és rögzítették a dalokat a 2014 októberében megjelenő 'Hotel Polimer' című albumra. A lemez különleges szín a mai zenei palettán. Nincs aktuális trend, modern zenei megoldások, csak jól megírt dalok, szövegek, okos riffek, frappáns szerkezetek, jó ízléssel megválasztott hangszínek, hangszerelés. Klasszikus, nagy ívű prog-rock hatásokról lehet beszélni a 70-es évektől napjainkig.

A 'Hotel Polimer' az első lemez, melyen Jánosi Cicó Szabolcs szövegíróként debütál, de segítségére volt a szövegírásban Léhi Ákos és az elválaszthatatlan barát, Fodi is.
A felvételek 2013-ban és 2014-ben a törökbálinti SuperSize Stúdióban készültek, a nemzetközi viszonylatban is helytálló hangzás Horváth Attila és Jánosi "Cicó" Szabolcs munkáját dicséri. A CD-borítót Bödecs András készítette, az albumot az Edge Records adja ki.

2016. október 21-én megjelent a Nomad harmadik albuma, 'Márványmenyasszony' címmel. Az exkluzív kivitelű digipak csomagolású CD 12 oldalas booklettel lát napvilágot. A 12 új hangfelvétel között megtalálható a zenekar számára rádiós áttörést és Petőfi Zenei Díj-jelölést hozó 'Sajnálom' új verziója és a digitális kislemezen már megjelent 'Igazából', ugyanúgy, mint a koncerteken már megjelenés előtt is játszott 'Bárcsak itt lennél'. A további 8 vadonatúj szerzemény ('Az utolsó katona', 'Boldogság felügyelő', 'Húzz fel magadhoz', 'A szerelem ilyen', 'Minden történet', 'Csak a szélre várok', 'Ez az a nap', 'Márványmenyasszony') mellett megbújik egy különleges rajongói csemege, a 'Hotel Polimer'-ről lemaradt 'Maradj még' új verziója is.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [213. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás