Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [228. rész]


2017-08-16

Egy meglehetősen alulértékelt svéd metalbanda egyik legutóbbi himnuszát hallgatjuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 228. rész

MORGANA LEFAY - 'Delusions'

A '80-as években Damage-ként ismert Morgana Lefay egy svéd power / thrash metal banda, amit az Artúr-mondakörben szereplő Morgan Le Fay után neveztek el (Le Fay a monda szerint Artúr király féltestvére, egy "gyönyörűséges varázslónő" volt).

A banda első nagylemeze 'Symphony of the Damned' címmel jelent meg 1990-ben. Ezen album sikerei vezettek első hivatalos lemezszerződésükig, amit a Black Mark Records-tól kaptak meg. Itt jelent meg második és harmadik stúdióalbumuk, a 'Knowing Just as I' és a 'The Secret Doctrine' (1993), valamint a '95-ös 'Sanctified' és a '96-os 'Maleficium'.

1997-ben a csapat szétszéledt: Daniel Persson gitáros, Joakim Heder basszer és Jonas Söderling dobos Bollnäs városából Stockholm-ba költözött; így magára maradt Charles Rytkönen énekes és Tony Eriksson gitáros. A Black Mark kiadóval azonban szerződés-ügyi problémák okán szakítaniuk kellett; így Rytkönen és Eriksson (a Fantasmagoria együttes egyes tagjaival) nevet váltott: ezentúl szimplán Lefay-ként működött a banda. Persson, Heder és Soderling viszont felvett egy tradícionális hard rock albumot Morgana Lefay néven és címen (1999-ben) - habár ezt az albumot még elsimerte a kiadó, a Lefay tagjai (azaz a zenekar jelenlegi inkarnációja) nem tekintik hivatalos kiadványnak ezt a művet.

A Lefay 1997 és 2004 között működött, és három viszonylag sikeres negylemezt adott ki, a Noise Records szárnyai alatt. 2004 szeptemberében a Lefay-nek sikerült kiegyeznie a Black Mark kiadóval; így a "valódi" zenekar visszaszerezte a teljes név jogát. Visszatérő, 'Grand Materia' című albumuk 2005 áprilisában jelent meg.

2006 májusában Robin Engström dobos - személyes nézeteltérésekre hivatkozva - elhagyta a Morgana Lefay felállását, ahova még abban a hónapban bevették Pelle Åkerlind-et. Következő, 'Aberrations of the Mind' című albumuk felvételeinek 2006 nyarának végén láttak neki - a 2007. márciusi megjelenés után azonban újabb inaktivitási időszak következett.

Az ismételt újjáalakulás ideje 2012-ben jött el; habár azóta is csak alkalmanként lép színpadra a zenekar; többnyire különböző skandináv metal-fesztiválokon.

morganalefay.se

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [228. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás