Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [238. rész]


2017-09-20

A skandináv rock-színtér egyik legalulértékeltebb bandája zenél ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 238. rész

BAD HABIT - 'Hunger'

A Bad Habit egy legendás hard rock / melodic rock banda volt, amit a svédországi Lundban alapított Hal Marabel és az egykori billentyűs, Doc Pat Shannon.

A banda bemutatkozó mini-albuma, a 'Young & Innocent' 1987-ben látott napvilágot; a kezdetekbeli sikereknek köszönhetően pedig ők lettek az első, kiadóktól független banda, melynek videoklipjét ('Need Somebody') a svéd állami televízió is leadta.

A Bad Habit azóta 7 stúdióalbumot adott ki - a legutóbbi, 'Atmosphere' című nagylemez (ami a sorban a 10. hivatalos kiadványuk) 2011-ben jelent meg.

A legnagyobb sikereiket azonban az 1989-es 'After Hours' albumukkal érték el - a kritikusok ezt az albumot tartják a skandináv melodic rock / AOR színtér egyik legalapvetőbb mérföldkövének; habár a rajongók mégis a '98-ban megjelent, szintén klasszikussá vált 'Adult Orientation'-re esküsznek.

A Bad Habit 2012-ben jelentette be feloszlását.

A 'Hunger' című dal a Bad Habit 1995-ös, 'Revolution' című nagylemezén szerepel. A 'Revolution' zeneileg a legkeményebb albuma a bandának, de egyben talán az egyik legdallamosabb is. Lévén a csapat mindvégig megőrizte eredeti, AOR-beütésű hard rock stílusát, a '90-es években szélesebb körökben, nemzetközi szinten már nem arattak nagyobb sikereket. Ennek ellenére karrierjüket kiváló minőségű produkció és hangmérnöki munka, egyedülálló zenei megoldások, Bax Fehling magasan képzett énekhangja, és fülbemászó refrének jellemezték. Nem véletlenül lett kiemelkedő része a Bad Habit a skandináv rock-történelemnek.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [238. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás