Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Végighallgatható az INGESTED zenekar friss albuma, a 'Where Only Gods May Tread'


2020-08-17

A manchesteri Ingested zenekar teljes egészében bemutatta új nagylemezét.

Az Ingested néhány napja (2020. augusztus 14-én) kiadta vadonatúj, 'Where Only Gods May Tread' című albumát, amit a Unique Leader Records gondoz.

Az új albumot Nico Beninato és Sam Yates producerek társaságában rögzítettek Wales-ben, a Foel Stúdióban. A hanganyag keverését és maszterizálását a legendás Christian Donaldson (Despised Icon, Beneath The Massacre, The Agonist) végezte el. A lemezborító a szintén legendás Dan Seagrave (Morbid Angel, Suffocation, Hypocrisy, Entombed, Rivers Of Nihil, Gorguts, Decrepit Birth) műve. Az alkotás és a dallista így néz ki:

01. Follow The Deceiver
02. No Half Measures
03. Impending Dominance
04. The List
05. The Burden Of Our Failures
06. Dead Seraphic Forms
07. Another Breath
08. Black Pill
09. Forsaken In Desolation
10. Leap Of The Faithless

Lentebb elérhető az első új single-dal, az 'Impending Dominance', aminek kapcsán Jason Evans frontember elmondta: "Azért választottuk az 'Impending Dominance'-et első single-nek, mert ez egy kibaszottul kemény nóta. Ilyen egyszerű a dolog. Ez a szám az áldozathozásról szól, és azokról a dolgokról, amiket meg kell tenned annak érdekében, hogy a legjobb legyél. Át tudsz lépni a barát-ellenség klisén, hogy ezzel halhatatlanságot nyerj? Mit adnál meg azért, hogy megszerezz mindent, amire valaha is szükséged volt? Meg tudnál változni ennek érdekében? A pokol felé vezető út jószándékkal van kikövezve, de az út végén Te is ugyanaz maradsz, aki mindig is voltál...".

Az új dal révén kiderül, mire kell számítani az Ingested következő albumán. Durva ritmusok, masszív slam-témák és óriási riffek... Íme az első ízelítő:

Újonnan megjelent a 'No Half Measures' című szám szöveges videója is:

Frissen napvilágot látott a Kirk Windstein-nal (Crowbar) közös, 'Another Breath' című szám videoklipje is, amit Shayne Minott rendezett (lentebb megtekinthető a kisfilm 'így-készült' videója is).

Itt pedig elérhető a 'Dead Seraphic Forms' dal hivatalos "karantén-klipje", valamint a teljes album-stream:

Az Ingested 2020. december 13-án - a Vulvodynia, a Vale Of Pnath és a Bound In Fear társaságában - Budapestre, a Dürer Kertbe is ellátogat.

Korábban arról számoltunk be, hogy az Ingested ezentúl a Unique Leader Records szárnyai alatt adja ki albumait. 2019 elején jelentették be a legutóbbi lemezt (egy EP-t), ami 'Call of the Void' címmel jelent meg tavaly júniusban.

"Új EP-nk nem azért született, hogy mindenféleképpen kiadjunk valamit a kezünkből, és betöltsük a két nagylemez közötti űrt; annál inkább azért, mert érzésünk szerint ezzel tudjuk igazán bemutatni nektek hangzásbeli evolúciónkat, ami fontos mérföldkő lesz a slam műfaj történetében".

"Rettentően büszkék vagyunk aCall of the Void‘ című EP-re, mert borzalmasan keményen dolgoztunk ezeken a dalokon, a 2018-as turnék közepette. Egy sötét, riff-központú és atmoszférikus anyagról van szó, ami persze tele van jellegzetes Ingested-elemekkel".

Az új EP rendeléséről bővebb infókat az alábbi lejátszóra kattintva lehet elérni:

Íme az egyik új dal, a 'Mouth Of The Abyss':

A 2006-ban alakult, eleinte Age Of Suffering néven működő Ingested mindeddig három stúdióalbumot és két EP-t adott ki. 2008-ban az angliai székhelyű Siege Of Amida Records-hoz igazoltak; hat évvel később pedig felfigyelt rájuk a Century Media is. Harmadik nagylemezük, a 'The Architect of Extinction' 2015 januárjában jelent meg, meglehetősen nagy kritikai elismerésnek örvendvén.

Az Ingested később már új kiadója, a Unique Leader Records kötelékében vett részt a Summer Slaughter 2016 turnén, melyen többek közt a Cannibal Corpse, a Nile és a Suffocation előzenekaraként járták az Államokat. A körutat követően a csapat megírta, és felvette legutóbbi teljes értékű stúdiólemezét, ami 'The Level Above Human' címmel jelent meg, 2018. április 27-én.

Az album producerei maguk a banda tagjai voltak; a hangmérnöki munkákat pedig Stu McKay (Arcania, Dyscarnate) látta el. A keverés és a maszter Christian Donaldson (Cryptopsy, Beneath The Massacre) nevéhez fűződik. Az előzetes közlemény szerint ez a banda "eddigi legizgalmasabb, egyben legbrutálisabb anyaga". A 'The Level Above Human' "kétségkívül nagy jelentőséggel bír a banda karrierje szempontjából, és a brit death metal színtér tekintetében is. A 2018-as esztendő az Ingested globális dominanciájának éve volt"!

A banda kollektív közleménye így szól: “Három év várakozás után végre elkészültünk új nagylemezünkkel, amit a 'The Level Above Human' címet kapta. Sok banda kliséként használja a "szerintünk ez a legjobb lemezünk" kifejezést, a mi esetünkben kétséget nem tűrően kijelenthető, hogy sosem kreáltunk még ilyen könyörtelen death metal-művet! 45 percnyi feszes, harapós brutál-death anyag, aminek tanúi lehettek!”.

A tracklista:
01. Sovereign
02. Invidious
03. Misery Leech
04. Purveyors of Truth
05. Transcendence of Gods
06. Better Off Dead
07. Last Rites
08. The Crimson Oath
09. Purge The Parasite
10. Obsolescent

Nemrég megjelent az 'Indivious' című szám hivatalos videoklipje; később pedig bemtuatták a 'Purveyors Of Truth' szöveges klipjét. Íme a premierek:

A teljes album-stream itt érhető el:

Néhány nappal a megjelenés után bemutatták a 'Better Off Dead' hivatalos klipjét is:

Az Ingested aktuális turné-beosztása itt érhető el.


Végighallgatható az INGESTED zenekar friss albuma, a 'Where Only Gods May Tread'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás