Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [326. rész]


2018-07-25

Ma Finnország egyik legismertebb thrash bandájával jelentkezünk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 326. rész

AM I BLOOD - 'Negative'

Az Am I Blood egy finn thrash metal banda, ami 1992-ben alakult (eredetileg St. Mucus néven). A St. Mucus énekes-gitárosa a későbbi Amorphis frontember Pasi Koskinen volt, akivel egyetlen albumot rögzítettek: az 1994-es 'Evacuate the Bowels' EP-t. Nem sokkal az első nagylemez, az 1995-ös 'Natural Mutation' stúdiós munkálatai előtt Koskinen kilépett, hogy átigazolhasson az Amorphis-ba.

A zenekar a '90-es években arról híresült el, hogy - főként az interneten - sokan összetévesztették zenéjüket a Metallicával (a legendás San Francisco-i banda persze kétségkívül nagy hatást gyakorolt a finnek zenéjére). Különösen elterjedtek voltak a tévhitek az 1997-es 'Am I Blood' és az egy évvel későbbi 'Agitation' album esetében, pedig akkoriban a Metallica éppen eltávolodóban volt a klasszikus thrash stílustól...

Az Am I Blood 2000-ben dobta piacra harmadik kiadványát, a 'Gone with You' című EP-t, amin az 'Agitation'-höz hasonlóan a banda eredeti ritmusgitárosa, Janne Kerminen énekelt. Ez a mini-lemez felvezetője volt a harmadik nagylemeznek, ami 2001-ben jelent meg független gondozásban, 'The Truth Inside the Dying Sun' címmel. Később ezt az albumot ingyenesen letölthetővé tették az interneten.

Az Am I Blood felállásából 2002-ben kilépett néhány tag; így egy hosszabb szünet következett. 2005-ben - három új taggal - megpróbálták feléleszteni a zenekart, de végül ez a próbálkozás sikertelennek bizonyult. 2008-ban futottak neki ismét a dolognak: felvettek egy 'Shadows with the Colors' című demó-dalt, ami első ízelítőjeként szolgált a visszatérő, 'Existence of Trauma' című albumnak.

Az 'Existence of Trauma' végül 2011 májusában jelenhetett meg, az A1 Music kiadó jóvoltából. Kerminen mellett ezen a lemezen Toni Grönroos basszusgitáros (Divine:Decay, Enthrope), Mika Tanttu dobos (Kill The Romance, Profane Omen), valamint Tomi Luoma (Kill The Romance, Machinae Supremacy) és Ville "Ilves" Marila gitárosok (Foul Circle, Stillburned) játszanak.

2013 júniusában - egy tragikus baleset következtében - elhunyt a mindössze 33 éves Ilves; ennek következtében pedig azóta nem, vagy csak nagyon ritkán lép a nyilvánosság elé a banda.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [326. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás