Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [330. rész]


2018-08-08

A kaliforniai glam-színtér fénykorának egyik utolsó bástyáját elevenítjük fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 330. rész

WILDSIDE - 'Hang On Lucy'

A Wildside egy amerikai "hair metal" banda, amit 1986-ban alapított Brent Woods szólógitáros, Drew Hannah énekes és Benny Rhynedance ritmusgitáros, eredetileg Young Gunns néven. A felállást Marc Simon basszusgitárossal és Jimmy Darby dobossal tették teljessé. 

A Wildside 1988 és 1990 között Hollywood környékén turnézott. A sikerekre felfigyelve leigazolta őket a neves Capitol Records, amit akkoriban Hale Milgram vezetett (aki a "the next big thing" jelzővel illette a bandát). A csapat rögtön neki is látott debütáló albuma munkálatainak. Producernek nem mást, mint a legendás 'Van Halen' album hangmérnökét, Andy Johns-t választották; sőt, magát az albumot konkrétan Eddie Van Halen házi stúdiójában rögzíthették (a Wildside volt az első "külsős" banda, ami a híres "5150" stúdióban dolgozhatott).

1992-ben megjelent a Wildside első albuma, az 'Under the Influence' - ezt pedig 2 évnyi intenzív turnézás követte. Annak ellenére azonban, hogy a kezdetekben sikeres volt a lemez - köszönhetően az MTV-n és a rádiókban sugárzott videokipeknek / single-daloknak (mint például a 'Hang On Lucy', a 'How Many Lies' és a 'Just Another Night'), a zeneipari stílusváltások okán még sem sikerült befutnia a bandának. A Capitol Records pedig minden ténykedésükbe - konkrétan a felállásba is - beleszólt; ezért végül mindkét fél a szakítás mellett döntött.

1994-re elkészült a banda második nagylemeze (immáron a gitáros Brent Woods nélkül, mivel ő Vince Neil szólóbandájához szerződött). A második album - amit magáról a bandáról neveztek el - végül '95-ben látott napvilágot. Woods helyére a The Graveyard Train szólistája, Bruce Draper érkezett. Sok rajongót csalódásként ért ez az album, mivel a Wildside "áldozatául esett" az alternatív zenei grunge-hullámnak, és elvegyültek a stílus tucatjával megjelent bandái között. Ennek az lett a vége, hogy elkerülhetetlenné vált a feloszlás...

2004-ben alakult újjá a csapat, néhány Salt Lake City-beli - egyébként teltházas - koncert erejéig; méghozzá az eredeti felállással, aminek tagja Woods is. Ugyanebben az évben adta ki egy korábban meg nem jelent dalokból és demó-felvételekből álló válogatást, 'The Wasted Years' címen. Az elkövetkezendő években további koncerteket / turnékat bonyolítottak le, főként Los Angeles környékén.

2008-ban teltházas bulit adtak a világhírű hollywoodi Roxy Theater színpadán, és a turné-sikereik azóta is töretlenek. Habár új albumot immáron 23 éve nem rögzítettek, az eredeti felállás azóta is együtt van.

Legutóbbi hivatalos kiadványuk, a 'The Essential Wildside Vol II' 2012-ben jelent meg  - erre a lemezre szintén korábban nyilvánosságra nem hozott stúdió-dalok kerültek fel.

A Wildside-ot illető aktualitásokról a Facebookon és az Instagramon lehet értesülni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [330. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás