Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [339. rész]


2018-09-09

Ma egy feltörekvő amerikai extrém metal banda legfrissebb kiadványát népszerűsítjük.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 339. rész

HOTH - 'Vengeance'

A Hoth egy amerikai black / death metal-duó, ami 2011-ben alakult Seattle-ben. A bandának mindeddig 3 nagylemeze, 1 EP-je és 1 kislemeze jelent meg. A felállást Eric Peters és David Dees alkotja, de azt nem árulták el, ki milyen hangszeren játszik.

A Hoth nevét a Star Wars: A birodalom visszavág c. filmbéli, jéggel borított bolygóról kapta. Hoth (Höðr) egyúttal egy skandináv mítológiai alak; Baldr vak testvére. A zenekar dalainak és albumainak koncepciói tulajdonképpen mindkét referenciát lefedik (habár a skandináv utalásról eleinte nem is volt tudomásuk).

A Hoth aktuális albuma 2018. június 15-én jelent meg, 'Astral Necromancy' címmel. A Dissection, az Immortal és a Thulcandra rajongóinak erősen ajánlott 'Astral Necromancy' három év kemény munkájának gyümölcse; a 2014-es 'Oathbreaker' album folytatása.

A banda közleménye az új kiadvány kapcsán, így szól: "Az volt a célunk, hogy az új album minden egyes darabja megfeleljen eredeti vízióinknak, melyet aljas boszorkányság és a kozmoszt átformálni képes, borzasztó erők hajtottak".

Az 'Astral Necromancy' "fekete mágiával kapcsolatos rituálék és szentségtelen varázslatok gyűjteménye, ami összességében tiltott tudást és spirituális felsőbbrendűséget sugároz". Míg az 'Oathbreaker' egy olyan koncept-album volt, ami "fokozatosan vezette a hallgatót egy egyre sötétedő ösvényen", addig az 'Astral Necromancy' "már eleve a kegyetlen, zord sötétségben játszódik - itt már nincsenek ösvények, nincs fény és nincs remény sem; csak a kozmikus misztikumokat és a fekete mágia rejtelemeit tudjuk felfedezni". Az 'Astral Necromancy' dalai olyan témákat feszegetnek, mint például "az egyén önrontása", "az idők végezetének titka" és "a tiltott tudás megszerzése". A banda azonban nem szeretne ennél részletesebben nyilatkozni, mivel - ahogy mondják - "a valódi élményt csak a lemezt végighallgatva lehet átélni... az élmény minősége pedig a hallgató egyéni elméjének állapotától függ".

Az 'Astral Necromancy' dalait 2015 és 2018 között írta a duó. A felvételekre egy Seattle-i stúdióban került sor ezév tavaszán. Az utólagos hangmérnöki munkálatokat egy neves finn technikus mester, Mika Jussila végezte el, a Helsinki-beli Finnvox Stúdióban. A lemezborító Dusty Peterson műve.

Bővebb infók a bandáról és az albumról: hothmusic.bandcamp.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [339. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás