Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [346. rész]


2018-10-03

Ma egy régi AOR-bandát elevenítünk fel, ami rossz időben volt rossz helyen, de az idő mégis beigazolta őket.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 346. rész

ATLANTIC - 'Can't Hold On'

Az Atlantic egy brit AOR banda volt, amit 1991-ben alapított Simon Harrison (Stranger, Wish) gitáros / billentyűs, aki akkoriban éppen egy TV-sorozat betétzenéjén dolgozott. Harrison a kettes számú ELO (Electric Light Orchestra) énekes Phil Bates közreműködésében vágott bele ebbe a projektbe. Két éven belül teljes lett a felállás, amit Paul Hoare basszusgitáros, Glenn Wiliams és Chris Taylor billentyűsök, Andy Duncan (Linx, Strange Behaviour) dobos, Phil Riden (Ghost) turné-dobos és Andy van Evans gitáros egészített ki. Mellettük továbbá olyan neves zenészek is megfordultak a bandában, mint Tony Mills (SIAM, Shy, TNT), David Saylor, Pete Green és Jo Bates.

Az Atlantic debütáló albuma (ami a csapat egyetlen kiadványa), a Colin Thurston (Duran Duran) által producelt 'Power' 1994-ben jelent meg, a német Bellaphon és a brit Music For Nations kiadók jóvoltából. Hangzását és stílusát tekintve ez az album a régi klasszikus AOR bandák (Boston, Survivor, Foreigner, Journey) megszólalására hajaz. Sajnos a '90-es évek derekán éppen nem volt divatos ez a fajta stílus; így az Atlantic sem volt hosszú életű, viszont a 'Power' azóta is az elkötelezett AOR-fanok egyik legnagyobb becsben tartott lemeze. Az Escape Music kiadó 2008 augusztusában - eleget téve a rajongók követeléseinek - újra kiadta a klasszikussá vált albumot. 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [346. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás