Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [352. rész]


2018-10-24

Ma egy nemzetközileg is ismert (és elismert) európai rockbanda egyik rádió-slágerét hallgatjuk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 352. rész

HOUSE OF GAMES - 'Evil In Needle'

A House Of Games egy 1993-ban alakult, észt rockbanda.

A zenekarnak mindeddig három nagylemeze jelent meg: 1994-ben adták ki debütáló albumukat, rá egy évre pedig a 'Have You Ever Seen The Rain?' című anyagot. Ezt követően - 12 évvel később - egy 'Rise & Shine' című lemezzel tértek vissza. Napjainkban kevésbé aktív a zenekar;az elmúlt tíz évben leginkább csak saját hazájukban zenélnek, anyanyelvükön előadott dalokkal.

A House Of Games fennállása során több alkalommal turnézott Európa-szerte és az Egyesült Államokban is. Mindkét kontinensen meglehetősen pozitív fogadtatásban részesültek - a rádiók is rendszeresen játszották dalaikat a '90-es / 2000-es években. Sokoldalú zenei stílusuknak köszönhetően előzenekarként turnéztak például a The Rasmus és a legendás W.A.S.P. együttesek mellett; valamint rendszeresen fellépői voltak különböző német és hollan fesztiváloknak (PopComm, Eurosonic).

A House Of Games felállásának egyetlen eredeti, állandó tagja Erik Meremaa énekes, aki általában személyes élményei, tapasztalatai nyomán írja a banda dalszövegeit.

A House Of Games legismertebb dala az 'Evil In Needle', aminek producere a híres amerikai Kevin "Caveman" Shirley (Iron Maiden, Aerosmith, Dream Theater, Rush, stb.) volt. Az 'Evil In Needle' megjelent hivatalos kislemez formájában is (B-oldalán a 'Hunter' dallal) - ez a korong mind a mai napig a nemzetközi rockszíntér egyik legértékesebb kincsének számít.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [352. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás