Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [356. rész]


2018-11-07

Az "ausztrál Def Leppard" egyik korai művét hallgatjuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 356. rész

BB STEAL - 'Suffer In Silence'

A BB Steal (Beg Borrow Steal) egy ausztrál hard rock banda, amit 1987-ben alapított Craig Csongrady énekes. A zenekarra a legnagyobb hatással a Def Leppard volt - dalaikon erősen érezhető a legendás brit banda stílusa.

A BB Steal-t a Boss együttes két tagja, Craig Csongrady énekes és Kevin Pratt gitáros alapította. Mellettük Warren Mason gitáros, Peter Stanton basszer és Peter Heckenberg dobos szerepelt az eredeti felállásban. Ez utóbbi helyét 1991-ben az a Craig Rosevear vette át, aki később a Screaming Jets dobosa lett. A BB Steal utolsó felállását Csongrady (az egyetlen állandó tag) mellett Shane Grahovac és Mark Lloyd gitárosok, Josh Biggs basszusgitáros és Louis Halkias dobos alkotta.

A Def Leppard gitárosa, Phil Collen karolta fel a BB Steal-t - producerként segédkezett a 'Heartbeat Away' című EP-n, és társ-producere volt a banda első nagylemezének (1991 - 'On The Edge'). Ez utóbbi egyes dalaiban vendégként gitározott és vokálozott is Collen, de hivatalosan sosem volt a banda tagja.

A BB Steal nem mellesleg előzenekarként is többször fellépett a Def Leppard ausztrál "kiruccanásai" alatt. Elsőként 1992. július 11-én adtak koncertet példaképeik előtt, Perth-ben, az Adrenalize turné keretében.

A BB Steal 2013-ban tért vissza új albummal ('Resurrection'); az ezt követő években pedig többször is színpadra álltak Ausztrália-szerte, különböző felállásokkal (de a két alapító, Csongrady és Pratt állandó részvételével).

A zenekar aktualitásaival kapcsolatban a Facebookon lehet bővebb infókat találni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [356. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás