Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [362. rész]


2018-11-28

Így szól az "elhullott angyal" zenéje

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 362. rész

SEBASTIAN BACH - 'Angel Down'

Sebastian Bach egy kanadai származású heavy metal-énekes. A korábban modellkedéssel foglalkozó Sebastian évekig volt a Skid Row zenekar énekese, de játszott már olyan zenekarokban is, mint a V05, Kid Wikkid, Herrenvolk, és a Madam X.

Sebastian Philip Bierk, ismertebb nevén Sebastian Bach 1968. április 3-án született a Bahama-szigeteken lévő Freeportban. Lakott már New Jerseyben is, azonban az ottani házát egy hurrikán teljesen elpusztította. Van egy fiú- és egy lánytestvére, Zachary és Dylan. Sebastian összejött Maria Aquinarral, akivel 1988-ban született meg első közös gyermekük, Paris. Bach és párja 1992 júliusában hazásodtak össze, két évre rá megszületett másik fiuk, London. 2010 szeptemberében elváltak. 2010 decemberében Minnie Guptával kezdett találkozgatni, 2012-ben össze is házasodtak, azonban 2014-ben elváltak. Ezek után Sebastian Suzanne Le-vel kezdett randevúzni, akit két hónap után eljegyzett.

Mikor belépett a Kid Wikkid-be, mindössze 14 éves volt, és csak két évig volt tagja a Peterborough-ben alakult zenekarnak, 1983 és 1985 között.

A Skid Row zenekart 1986-ban alapította Rachel Bolan és Dave Sabo, akik egy lemezboltban ismerkedtek meg egymással. A duóhoz csatlakozott Scotti Hill, és Rob Affuso is (akkoriban az énekes Matt Fallon) volt, akit 1987-ben váltott le Sebastian, akit a többiek egy fotós barátjuk, Mark Weiss esküvőjén hallottak énekelni.

Az első években klubokban koncerteztek, többször az akkoriban már népszerű Bon Jovi társaságában, majd 1989-ben kiadták első albumukat, a 'Skid Row'-t, az Atlantic Records gondozásában. Az albumról számos dal sláger lett, és ezután a csapat Oroszországban kezdett turnézni olyan zenekarokkal, mint a Bon Jovi, a Mötley Crüe, a Cinderella, a Scorpions, Ozzy Osbourne zenekara és az orosz Gorky Park; valamint Japánban is megfordultak. Sikerük inkább botrányos volt, főként Sebastian megnyilvánulásai miatt. A botrányoknak egyetlen pozitív közetkezménye volt: az, hogy az 1991-ben megjelent album a toplisták élén nyitott.

1992-ben jött az új zenei hullám, a grunge, ami elavulttá tette a '80-as évek nagy zenekarjait, így a Skid Row-t is. A zenekar '95-ben kiadott még egy albumot, a 'Subhuman Race'-t, de ennek a sikere nem volt olyan átütő - noha egyik daluk az Arkangyal szárnyalása című film betétdala lett. Végül 1996-ban a zenekar feloszlott a tagok miatti nézeteltérések miatt.

'96-ban Bach megalapította a The Last Hard Men nevű zenekart. Elkészült egy lemezük is, de az Atlantic Records úgy döntött, nem adja ki ezt, így végül a Nice Records jelentette meg az albumot nagyon korlátozott, mindössze 1000 darabos példányszámban.

'99-ben Sebastian kiadta első szólóalbumát, mely a 'Bring 'Em Back Alive!' címet viselte. Az album elsősorban élő felvételeket tartalmaz a Skid Row Bach-os korszakából, valamint öt új dal is hallható rajta.

2000-ben Bach Broadway produkciókban kezdett szerepelni. A Jekyll & Hyde-ban debütált, ahol az egyik címszereplőt játszotta, majd a The Rocky Horror Show-ban is szerepelt 2001-ben. Szintén ebben az évben adott egy jótékonysági koncertet is. 2002 elején házigazdája lett a VH1 Forever Wild című műsorának. Ugyenezen év októberében a Jesus Christ Superstar-ban is szerepet kapott, melynek felvétele a Forever Wild-ban is megjelent 2004-ben.

2003 tájékán Sebastian jelentkezett a Velvet Revolver zenekarba, ahol azonban elutasították, mert a zenekar gitárosa, Slash úgy vélte, úgy hangzanának, mint a "Skid Roses". 2003 és 2007 közt Bach-nak egyébként visszatérő szerepe volt egy WB produkcióban. 2004-ben pár koncerten keresztül elénekelt egy dalt a Guns N' Roses-szal.

2006 és 2010 közt a SuperGroup zenekarral tevékenykedett. 2007-ben kiadta első teljes értékű szólólemezét, az 'Angel Down'-t, melynek egyik dalában Axl Rose-zal énekel duettet.

Második szólóalbuma 2011-ben jelent meg, 'Kicking & Screaming' címen. Vendégként John 5 gitáros kapott szerepet ezen a lemezen.

2014-ben a Frontiers Records adta ki Bach harmadik szólóalbumát, a 'Give 'Em Hell'-t, amiről három videoklip is készült. Ezen az albumon szintén vendégként szerepel John 5, valamint a Billy Idol-bandából ismert gitáros, Steve Stevens.

A 'Give 'Em Hell' album promóciós turnéja egy éven keresztül tartott - Bach ezután indította útjára az 18 and LIVE körutat, aminek keretében számos korai Skid Row-slágert is rendszeresen előad.

2016 decemberében látott napvilágot Bach első saját életrajzi könyve, aminek leírása így szól: "Az '18 And Life on Skid Row' egy Bahamákon született srác fiatalkorát meséli el. Bach gyermekkorát Freeport városában töltötte; innen költözött Kaliforniába, végül pedig Kanadába. Nyolc éves korában egy különleges, egész életét megváltoztató adottságot fedezett fel önmagán...

Karrierje során Sebastian Bach több mint 20 millió lemezt adott el, a Skid Row énekesként és szóló-előadóként. Részben olyan slágerekről ismerthetjük ők, mint az 'I Remember You', a 'Youth Gone Wild' és az '18 & Life'; és olyan albumok köthetők a nevéhez, mint a 'Skid Row' vagy a 'Slave To The Grind', ami történetesen a legelső hard rock album volt, ami a 200-as Billboard-lista első helyén végzett. Ezáltal Bach felkerült a Rolling Stone magazin címlapjára is. Az énekes később az első rocksztár lett, aki Broadway-színpadra állhatott - szerepet kapott többek közt a 'Jekyll & Hyde'-ban, a 'Jézus Krisztus szupersztár'-ban és a 'Rocky Horror Picture Show'-ban. Emellett hét évadot húzott le a nagysikerű 'Szívek szállodája' tévésorozatban.

Életrajzi könyvében Bach visszaemlékszik karrierje és élete kicsapongásaira, zülléseire, valamint világkörüli turnéjaira, melyeket a Bon Jovi, az Aerosmith, a Mötley Crüe, a Soundgarden, a Pantera, a Nine Inch Nails és a Guns N’ Roses társaságában bonyolított le. A személyes archívumból származó backstage-fotókkal teli '18 And Life On Skid Row' javarészt egy fiatalkori sikertörténet, de a könyv bemutat egy olyan bandát is, ami épp a csúcsra vezető út során oszlott fel. Egy olyan férfiről van itt szó, aki elérte legvadabb álmait, de elvesztette családját, majd otthonát is. Állhatatosság, bor, nők és zene... valamint egy ember, aki egész életét az úton töltötte. Az '18 And Life On Skid Row' nem egy hagyományos rock-memoár, lévén Sebastian Bach sem egy hagyományos rocksztár".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [362. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás