Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [376. rész]


2019-01-16

Mára egy kevésbé ismert, de annál nagyobb hírnévre érdemes, amerikai hard rock banda zenél, a kilencvenes évek derekáról.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 376. rész

EYES - 'Cheyenne'

Az Eyes egy amerikai hard rock / AOR banda volt, ami 1990-ben adta ki debütáló albumát. A zenekar eredetileg L.A. Rocks néven alakult a '80-as évek közepén - ekkoriban Kelly Hansen énekelt, Steve Dougherty (ex-Burning Rome, Berlin) gitározott, Chuck Wright (ex-Giuffria) basszerozott és Aldy Damian dobolt a csapatban.

Hansen néhány hónap után elhagyta a bandát, hogy a Hurricane zenekarhoz csatlakozzon; Chuck Wright pedig a Quiet Riot-ba és a House Of Lords-ba igazolt. Jimmy O'Shea (ex-Cacophony) személyében jött az új basszusgitáros; a frontember pedig a neves Jeff Scott Soto (ex-Yngwie Malmsteen) lett. Ekkor változtatták meg a nevüket Eyes-ra.

Az Eyes debütáló albumára az akkori kornak megfelelően ultra-dallamos hard rock himnuszok kerültek fel, egy Dianne Warren-feldolgozással ('Don't Turn Around') egyetemben. Zenei tekintetben az 'Eyes' lemez olyan előadók megszólalására hajaz, mint a Winger, a KISS (különösen a 'Can't Get Enough' című szám) és a Def Leppard (pl. 'Wired 4 Love'). Kiváló produkció és magas szintű dalszerzői munka jellemzi ezt az albumot.

Az Eyes második albuma - ami egyben az utolsó Jeff Scott Soto-val - a 'Windows of the Soul' 1994-ben jelent meg. A lemezre néhány új dal mellett felkerült az első album egyes nótáinak újrarögzített változata is. A lemezt Soto, Dougherty és Damian rögzítette; azonban az énekes nem sokkal a megjelenés után kilépett a csapatból, mivel meglehetősen elfoglalt volt akkori elsőszámú bandájával, a Talisman-nal.

Az Eyes a két nagylemez mellett kiadott egy 'Full Moon (The Lost Studio Sessions)' című albumot is, amin egy Mark Weitz nevű énekes adja elő a banda által korábban írt és rögzített demó-dalokat. Az Eyes együttesnek ez volt az utolsó megmozdulása - a banda tagjai ezután szétszéledtek, és többnyire sosem kerültek a zeneipar közelébe; azonban mindhárom lemezük klasszikussá vált amerikai hard rock / AOR-körökben.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [376. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás