Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [393. rész]


2019-03-17

Ma napjaink egyik legsikeresebb nemzetközi felállású rockbandája zenél, egy vérbeli all-star felállásban.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 393. rész

THE DEAD DAISIES - 'Devil Out Of Time'

A The Dead Daisies egy ausztrál-amerikai rockbanda, amit 2013-ban alapítottak Sydney-ben. Az Inxs korábbi énekese, Jon Stevens; a Guns N' Roses két tagja, Dizzy Reed és Richard Fortus; valamint a Whitesnake és a Thin Lizzy egykori basszerosa, Marco Mendoza részvételével megalakult The Dead Daisies 201 3 augusztusában adta ki debütáló nagylemezét. Ezt követően azonnal ausztrál turnéra indult az együttes, melynek során két új taggal bővült a felállás: az egyik a Red Phoenix-ből ismert David Lowy, a másik pedig a The Cult és Rob Zombie bandájának dobosa, John Tempesta. Mellettük az évek során olyan neves rockzenészek fordultak meg a projektben, mint Brian Tichy (ex-Whitesnake), Alex Carapetis (Nine Inch Nails), Doug Aldrich (Bad Moon Rising, ex-Whitesnake) és Deen Castronovo (Journey, Hardline).

A banda 2013-ban rögzítette első albumát, a los angelesi Wishbone Stúdió falai között; méghozzá egy híres producer / multi-instrumentalista, John Fields közreműködésében. A csapat első, 'Lock N' Load' című single-dalának társ-szerzője nem más, mint a Guns N' Roses gitárosa, Slash volt (aki vendégként szerepel is dalban). Ebben az évben a ZZ Top és az Aerosmith előzenekaraként turnézott az all-star banda Ausztráliában és Új-Zélandon. 2013 őszén továbbá Nagy-Britanniában adtak koncerteket, headlinerként és a Black Star Riders előzenekaraként; de ugyanabban az évben felléptek Tel Avivban is, ahol Charley Drayton dobolt és Darryl Jones basszerozott. Ekkorra számos cikk született a bandáról - többek közt a Classic Rock és a Metal Hammer magazinokban.

2014 februárjában a The Dead Daisies új felállással tért vissza: Lowy, Stevens, Fortus és Reed mellett Mendoza és John Tempesta (The Cult) állt össze, hogy lebonyolítsa első ausztrál headliner turnéját. Ugyanebben az évben Észak-Amerikát is bejárták, a Bad Company / Lynyrd Skynyrd, valamint a Kiss / Def Leppard turnék keretében. 2014 nyarán kiadtak egy 'Face I Love' című EP-t, amire négy új felvétel került fel - köztük egy The Beatles-feldoglozás ('Helter Skelter'). Ezt az évet egy másik új-zélandi / ausztrál turnéval zárták, mint Jimmy Barnes bandájának előzenekara.

2015 februárjában a The Dead Daisies lett az első nyugati rockbanda, ami felléphetett Kubában, miután Barack Obama kereskedelmi és kulturális békét kötött az országgal. A kubai turnén Lowy, Fortus, Mendoza és Reed mellett Darryl Jones basszer és Brian Tichy dobos állt színpadra; Stevens helyét pedig átmenetileg John Corabi (ex-Mötley Crüe) és Bernard Fowler vette át. A tagok mélyen belevetették magukat a kubai kulturális életbe - David Lowy például "élete legfantasztikusabb zenei élményének" nevezte ezt a kiruccanást. Azév áprilisában a The Dead Daisies hivatalosan is bejelentette, hogy Corabi az új énekes; Stevens pedig távozik a felállásból. Mellette egy új ütős, Jackie Barnes (Jimmy Barnes fia) is beszállt a csapatba, hogy egy Sydney-beli stúdióban felvegyék második, 'Revolución' című nagylemezüket, aminek társ-producere Craig Porteils (Guns N' Roses / Billy Idol) volt. Azév nyarán - kiegészülve Tommy Clufetos dobossal - a Kiss európai turnéjának előzenekaraként adott koncerteket a banda, kontinens-szerte; októberben pedig szintén a Kiss társaságában turnéztak Ausztráliában. Novemberben a The Dead Daisies a Whitesnake előzenekaraként lépett fel Moszkvában; illetve a Judas Priest-tel közösen koncertezett Frankfurtban.

2016 januárjában bejelentették, hogy Richard Fortus (2013–2016) és Dizzy Reed (2013–2016) részt vesz a Guns N' Roses újjáalakuló Not in This Lifetime... turnéján; így a szólógitárosi posztot Doug Aldrich veszi át a The Dead Daisies-ben. Aldrich részvételével rögzítették Nashville-ben a 'Make Some Noise' albumot; méghozzá Marti Frederiksen (Aerosmith, Gavin Rossdale, Mötley Crüe, Buckcherry) producerrel. A 'Make Some Noise' világszerte 2016 augusztusában jelent meg, az SPV Records révén. Azév októberében a csapat fellépett Japánban is, a világhírű Loud Park fesztiválon; azt megelőzően pedig a legnevesebb rock-fesztiválokon és klubokban álltak színpadra. Augusztusban újra a Kiss társaságában turnéztak az Egyesült Államokban; novemberben pedig szintén a legendás banda előtt léptek színpadra, az Egyesült Királyságban.

2017 májusában a The Dead Daisies kiadta új, 'Live and Louder' című albumát, amire 16 koncertfelvétel került fel, a 2016-os brit / európai turnéról válogatva. A koncertlemez egy bónusz DVD-vel kiegészítve jelent meg. A kiadvány promóciója a világ minden táját érintette - a lengyel Woodstock fesztiválon például egy teljes nagyzenekarral kiegészülve adott koncertet a csapat; de felléptek Európa legnevesebb fesztiváljain (Download, Sweden Rock, Rock Hard, Hellfest, Graspop Metal Meeting, stb.) és két teltháza koncertet adtak Japánban, mielőtt körbejárták Közép- és Dél-Amerikát. 2017. November 4-én bejelentették, hogy Brian Tichy kilép a csapatból; helyét pedig a Journey-ből ismert Deen Castronovo veszi át. Ezzel a felállással kezdődtek meg az új album munkálatai.

2018 januárjában jelentették be, hogy a 'Burn It Down' album április 6-án jelenik meg; ezt pedig egy 26 állomásból álló brit / európai turné követi. Március 9-én megjelent az új album első single-dala, a 'Rise Up'. A tavaszi európai turné után a banda újra Japánban turnézott, de abban az évben fellépett a Scorpions (Portugális) és a Guns N' Roses (Észtország) előzenekaraként is. Az észak-amerikai lemezbemutató turné augusztus 15-én indult - ennek keretében felléptek többek közt az októberi Kiss Kruise fesztiválon. A decemberrel lezárult turné nem mellesleg Budapestet is érintette.

2019 februárjában a banda 'Welcome to Daisyland' címmel indított egy új online horror-sorozatot, melynek betétzenéjét a 'Burn It Down' album biztosítja. A sorozat első epizódjának bemutatása alkalmából kiadták a 'Dead And Gone' dal új, akusztikus verzióját.

Bővebb infók, hírek az előadóról: thedeaddaisies.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [393. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás