Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [404. rész]


2019-04-24

Egy egészen új és rendkívül különleges zenekar adja ma a hangulatot.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 404. rész

MANDRAH - 'The Wedding'

A Mandrah - aminek tagja a világszerte elismert gitáros / producer Waldemar Sorychta - egy 2018-ban alakult zenekar, ami nemrégiben adta ki bemutatkozó, 'The Other Side' című albumát.

Waldemar Sorychta zenei tekintetben sosem a kitaposott ösvényeket járta; sosem követett bizonyos trendeket, és nem másolt más bandákat / zenészeket. Ehelyett egy saját maga által kikövezett úton indult el - ez eredményezte azt is, hogy produceri nevével olyan klasszikus albumok kötődtek össze, mint az 'Irreligious' (Moonspell), a 'Passage' (Samael), vagy a 'Wildhoney' (Tiamat)... nem is beszélve arról, hogy ő a mestere többek közt a híres groove-thrasher Grip Inc.-nek (aminek tagja volt Dave Lombardo is); a multinacionális metal-szupergroupnak, a Voodoocult-nak (Phillip Boával, Mille Petrozzával, Chuck Schuldiner-rel és Dave Lombardo-val); valamint a magas kritikai elismeréseknek örvendő Enemy Of The Sun projektnek; és a legendás Despair együttesnek.

Új bandája, a Mandrah a 2018-as év egyik legizgalmasabb megmozdulása. A Mandrah zenéje súlyos metal-riffeken, a Grip Inc. kísérteties groove-jain, jellegzetes hangzáson és egy végtelenül egyedülálló énekhangon alapszik. A dán-német származású professzionális énekesnő, Cornelia Schmitt (The Heroines) szemvillanás alatt képes hozni a napjaink metal-szcénán elterjedt opera-szerű vokálokat - teszi mindezt erőteljes, egyedi hangjával, mellyel sokszor a néhai Amy Winehouse-ra emlékeztet. A felsorolt tényezők mellett meg kell jegyezni a Mandrah enyhe punkos hevületét, illetve ennek kontrasztját, a lágy, balladai törékenységet...

A Mandrah felállását egy tehetséges dobos-erőmű, Vic Chains (The Spook, The Dead Kings) teszi teljessé. Chains is rendkívül aktív zenész: a hard rock műfajtól kezdve, a dallamos, gótikus metalon át, egészen a drámai horror-punkig és a synth-muzsikáig minden téren sikeresen bizonyít; ez pedig azt jelenti, hogy az ő sokoldalúsága is tökéletesen passzol a Mandrah egyedülálló stílusához.

A Mandrah 'The Other Side' címmel adta ki debütáló EP-jét, a RecordJet kiadó jóvoltából. A mini-lemez megvásárolható digitális formában (Amazon, Deezer, iTunes, Spotify, stb.); hamarosan pedig megjelenik bakeliten is.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás