Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [413. rész]


2019-05-25

Egy feltörekvő, ígéretes, fiatal és tehetséges európai metalbanda játszik ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 413. rész

AEPHANEMER - 'Bloodline'

Az Aephanemer egy francia melodic death metal banda, amit 2014-ben alapítottak Toulouse-ban. Eredetileg Martin Hamiche egyszemélyes bandájaként működött a formáció, melynek debütáló EP-je 'Know Thyself' címmel jelent meg, rajta hat instrumentális dallal.

A 'Know Thyself' mind a metal-sajtó, mind a műfaj rajongóinak érdeklődését felkeltette, Kevesebb mint egy év alatt több mint 300 ezres YouTube-megtekintést generált a lemez.

Nem sokkal az EP megjelenése után Martin úgy döntött, teljes bandává alakítja az Aephanemer-t, hogy "új erővel töltse fel a projektet". Anthony Delmas basszusgitáros, Marion Bascoul ritmusgitáros-énekes és Mickaël Bonnevialle dobos ekkor csatlakozott a frontemberhez. A csapat az első hónapokat francia turnékkal töltötte; így személyesen is megismerkedhettek legelkötelezettebb híveikkel.

2016. szeptember 16-án az Aephanemer kiadta első, 'Memento Mori' című nagylemezét, amivel beteljesítette a rajongók magas elvárásait, és még több támogatót szerzett maga mellé. A 'Memento Mori' révén az Aephanemer napjaink melodic death metal-színterének egyik legkiemelkedőbb bandájává nőtte ki magát.

Néhány hónappal az album megjelenése után új basszusgitáros érkezett a csapatba, Lucie Woaye-Hune személyében. Az új felállás első megmozdulása egy hat országon átívelő fesztivál-turné volt, amit egy epikus koncerttel zártak a 2018-as Wacken Open Air színpadán, nyolcezer headbangelő metal-rajongó színe előtt.

Két évnyi dalszerzői munka és turnézás újabb gyümölcsöt hozott: az Aephanemer 2019 márciusában kiadta második nagylemezét, a 'Prokopton' címmel. Az új album Niklas Sundin (Dark Tranquillity) lemezborítójával látott napvilágot; hanganyagát pedig a legendás Dan Swanö keverte (Unisound Stúdió) és Mika Jussila (Finnvox Stúdió) maszterizálta.

És ez még csak a kezdet...

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás