Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [426. rész]


2019-07-14

A modernkori death metal zenei műfaj egyik legjelesebb képviselőjével nyitjuk az új hetet.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 426. rész

HEAVEN SHALL BURN - 'Passage Of The Crane'

A Heaven Shall Burn nevű német death metal / metalcore együttes 1996-ban alakult meg Saalfeldben. Dallamos death metalt, metalcore-t és deathcore-t játszanak. Eredetileg "Consense" volt a nevük, ezen a néven jelentették meg az első demójukat is. Nyolc nagylemezt, ezeken kívül egy válogatáslemezt, egy videóalbumot és egy középlemezt is megjelentetett a zenekar. Lemezeiket a Lifeforce Records, Century Media Records kiadók jelentetik meg. Az együttes nevének jelentése: „A mennyországnak égnie kell” - ezt egy Marduk album címe ('Heaven Shall Burn... When We Are Gathered') ihlette. A tagok nagy többsége a vegán életmód követője. Szövegeik témái: elnyomás, állatok jogai, ellenállás. A zenészek továbbá nagy mértékben a fasizmus és rasszizmus ellen vannak.

2013-ban Magyarországon is koncerteztek, a Dürer Kertben, a svéd Hypocrisy-val és az amerikai Dying Fetus-szal közösen. 2014-ben másodszor is koncerteztek nálunk, ezúttal a Barba Negrában, a Parkway Drive-val, a Carnifex-szel és a Northlane-nel. 2018 márciusában harmadszor is „tiszteletüket tették” hazánkban - ekkor az amerikai Whitechapel és August Burns Red, illetve az ausztrál In Hearts Wake együttesek társasádában. Nem mellesleg ez volt a Heaven Shall Burn búcsúkoncertje...

A banda legutóbbi albuma, a 'Wanderer' - ami a hivatalos német zenei toplista 3. helyén landolt - 2016. szeptember 16-án látott napvilágot, a Century Media Records gondozásában, CD-n, dupla lemezes digipakban és mediabook-ban (40 oldalas szövegkönyvvel), 3CD-s deluxe artbox-ban (60 oldalas szövegkönyvvel), dupla LP+CD pakkban, valamint normál és deluxe digitális változatban.

A 'Wanderer' albumot maguk a zenekar gitárosai, Alexander Dietz és Maik Weichert producelték. A dob-témákat Eike Freese hangmérnökkel vették fel, a hamburgi Chameleon Stúdióban, míg a lemez többi részét Dietz saját, Chemical Burn nevezetű stúdiójában rögzítették, Bad Kösen városában. A keverést a híres dán hangtechnikus, Tue Madsen végezte, az Aarhus-i Antfarm falai között. A lemez borítóját a csapat állandó fényképésze, Christian Thiele készítette.

A 'Wanderer' koncepciója a következőképpen szól: "A gondterhelt, zavaros időkben fontos, hogy a minket körülvevő őrületből visszavonulót fújjunk önmagunk részére. Ezáltal új perspektívák nyílnak számunkra, új energiát nyerünk, és felfrissült, megerősödött elmével le tudjuk győzni a változás nehézségeit. A modern élet olyannyira komplex lett, hogy néha csakis az egyszerűség és a magány adhat erőt a bennünk és a külvilágban zajló káosz leküzdésére".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás