Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [454. rész]


2019-11-06

Így szól az "experimentális groove progresszív metal" műfaj, orosz módra!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 454. rész

THE KOREA - 'Порох'

A The Korea egy orosz hardcore / prog-metal / djent banda, ami 2003-ban alakult Szentpétervárott, eredetileg szimplán Korea néven. Saját stílusukat "Experimental Groove Progressive Metal"-ként határozzák meg.

A Korea név alatt két stúdiólemeze jelent meg a bandának ('На сломанных крыльях', 'Пульс') amit akkoriban Sergey Kuznetsov, Stas Rozhdenstvensky, Yevgeny Potekhin és Alexander Kuznetsov alkotott. A csapat 2010-ben változtatta meg nevét The Korea-ra - ezzel együtt zenéjük stílusa, stilisztikai koncepciója, és a tagok felállása is megváltozott. Két évvel később megjelent az első The Korea album, a 'Колесницы богов (Chariots of the Gods)'. Ezzel a lemezzel futott be igazán a banda, köszönhetően a videoklipes single-daloknak, melyek szokatlanul nagy nézettséget generáltak a YouTube-on.

Még ennél is nagyobb sikereket arattak a 2015 novemberében megjelent 'Cosmogonist' albummal, amin a korábbiakhoz képest még progresszívabb, djent-orientált, de ugyanakkor mégis "slágeres" zenét prezentálnak.

2017-ben és 2018-ban kiadtak egy kétrészes album-sorozatot, a 'Calypso I'-t és a 'Calypso II'-t. Ezek voltak a banda első koncepcionális albumai. A sorozat első ízelítője volt a 'Phoenix' című single-dal, amit 2017 januárjában osztottak meg a közönséggel. Az elkövetkezendő két évben további kislemez-nóták / videoklipek / playthrough-videók formájában promótálták a dupla kiadványt.

2018 végén és 2019 elején ünnepelte a banda fennállása 15. évfordulóját; méghozzá nagyszabású orosz turnék keretében, melynek során többször is felléptek például az ausztrál Parkway Drive zenekar társaságában.

2019 nyarán Kirill Stranin énekes kilépett a The Korea-ból. Helyét Oleg Lankin vette át, akivel idén augusztusban mutatták be első közös single-dalukat / videoklipjüket, a 'Horizons'-t.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/TheKoreaBand


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás