Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [460. rész]


2019-11-27

Ma egy rég elveszett, ám annál értékesebb prog-metal zenekarra emlékezünk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 460. rész

KHALI - 'Somebody Haunts Me'

A Khali egy olasz progresszív metal banda, ami Lorenzo Dehò, a Time Machine basszusgitáros-billentyűs mellék-projektjeként működött a kilencvenes évek végén. A Khali felállását kivétel nélkül a Time Machine egykori tagjai alkották - név szerint: Nick Rossetti dobos, Joe Taccone gitáros, Folco Orlandini (Mesmerize, Rattlesnake) énekes. Mellettük a turné-felállás tagja volt a Time Machine és a Skylark session-billentyűse, Eddy Antonini is.

Habár a Khali 1999-ben adta ki első (és egyetlen) albumát, a banda egy évvel később vált ismertté, miután 'Somebody Haunts Me' című számuk helyet kapott a Nuclear Blast magazin mellékleteként megjelent, 'Soundcheck Series Volume 22' című válogatás-CD-n.

A Khali stílusát "progresszív melodic metal" kategóriába sorolják a kritikusok. A 'Khali' album - hangulatát és zeneiségét tekintve - leginkább a Queensryche klasszikus, 'Empire' című lemezéhez hasonlítható.

A Khali eredetileg a milánói Academy Records partnere volt, de később ezt a céget bekebelezte a Scarlet Records. A zenekar működése egyetlen albumának megjelenése után félbeszakadt, miután Dehò a későbbiekben a Time Machine teljes értékű tagjaként alkotott és zenélt.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás