Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [471. rész]


2020-01-04

Egy földet és eget rengető nótával indítjuk az új évtizedet.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 471. rész

TRIPTYKON - 'Shatter'

A Triptykon egy svájci avant-gárd / doom / gothic / black / death metal zenekar. 2008-ban alakultak Zürichben. Thomas Gabriel Fischer, a Celtic Frost frontembere alapította a bandát, miután az a zenekar 2008 májusában feloszlott.

A Triptykon első nagylemezét 2010-ben adta ki, 'Eparistera Daimones' címmel. Második kiadványuk egy 2010-es EP volt ('Shatter'). 2014-ben megjelentették második teljes értékű stúdióalbumukat, a 'Melana Chasmata'-t is. Lemezeiket a Prowling Death és a Century Media Records kiadók gondozzák.

A 67 perces 'Melana Chasmata' "egy változatos, de pusztítóan kemény és lehangoló album". A lemez címe is erre utal - jelentése: 'fekete / sötét völgyek'. Akik végighallgatták a lemezt, mind hasonló szavakkal illették az anyagot: "atmoszférikus, sötét, epikus, doom-os, ördögi, drámai és nagyon kemény". Az album dalszerzése és komponálása 2011 óta "központi téma" volt Tom Gabriel mindennapjaiban.

Az 'Eparistera Daimones' albumhoz hasonlóan, a második korong producelését is maga a frontember, valamint a banda gitárosa, V. Santura végezte el. A felvételek szintén a gitáros stúdiójában zajlottak, a németországi Bavariában.

2016 áprilisában - eleget téve a rajongói követeléseknek - bakeliten újra kiadták az 'Eparistera Daimones' albumot, köszönhetően a Nuclear Blast és a Century Media kiadók együttműködésének. Tom Gabriel ennek kapcsán elmondta: "Nagyon hálásak vagyunk a közönségnek, és hatalmas megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Triptykon debütáló albumát még mindig, ennyi év után is ilyen nagy érdeklődés övezi. Pláne úgy különleges igazán ez az újrakiadás, hogy mi magunk is az album bakelites változatát szántuk a végleges verziónak, mintegy megkoronázván a művet"..

Thomas Gabriel Fischer egy Blabbermouth-interjúban nemrég elmondta, hogy 2020-ra új albumot tervez a Triptykon-nal, és már el is kezdték az album rögzítését.

A Triptykon aktuális felállását Tom Gabriel és V. Santura mellett Vanja Šlajh basszusgitáros és Hannes Grossmann (Alkaloid, Hate Eternal, Eternity's End, ex-Obscura, stb.) dobos alkotja.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás