Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [475. rész]


2020-01-18

Ma egy kultikus kanadai rockbandát elevenítünk fel, megalakulásának 40. évfordulója alkalmából.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 475. rész

HEADPINS - 'Mine, All Mine'

A Headpins egy kanadai rockbanda, amit az 1970-es évek végén alapított a Chilliwack két tagja, Ab Bryant és Brian MacLeod. Macleod egy vancouveri rock-énekesnő, Denise McCann személyében találta meg a banda frontemberét. Eredetileg Matt Frenette dobolt a Headpins-ben, de később átvette az ő helyét Bernie Aubin (Frenette a népszerűbb Loverboy együttesben folytatta pályafutását).

A Headpins 1981-ben kezdett el koncertezni Kanada-szerte, ahol rövid időn belül stabil rajongótáborra tettek szerint. McCann az első év végén kilépett a bandából - helyére MacLeod Darby Mills-t vette be a csapatba.

A Headpins debütáló albuma 'Turn It Loud' címmel jelent meg 1982-ben. Ez a lemez rövid időn belül platina minősítést ért el, és hat héten keresztül állt a kanadai zenei toplista élén, köszönhetően a 'Don't It Make Ya Feel' című slágernek. A banda második albuma, a 'Line of Fire' újabb multi-platina sikereket hozott - ezen szerepelt a 'Just One More Time' és a 'Feel It (Feel My Body)' című kislemez-nóta, aminek népszerűsége okán a Headpins Európába is ellátogathatott: 1984 elején a Whitesnake előzenekaraként turnéztak. Az USA-ban azonban kevésbé volt ismert a banda: egyedül a 'Just One More Time' című single-t játszották az Államokban a rock-rádiók (ez a dal a 100-as Billboard-lista 70. helyéig jutott 1984 februárjában).

Mills számos rajongói szavazást és díjat elnyert, mint Kanada legjobb énekesnője. A szűntelen sikereknek köszönhetően a Headpins a '80-as évek derekán már olyan előadókkal turnézhatott, mint a KISS, Eddie Money és a ZZ Top (érdekesség, hogy a ZZ Top tagjainak nem tetszett, hogy a Headpins ilyen nagy figyelmet kap a koncerteken, ezért megvonták tőlük a ráadás-számok előadását, aminek a banda nem tett eleget; így kitetté őket a körút közepette).

Nagyjából '85 elején kezdődtek meg harmadik nagylemezük munkálatai, ám a 'Head Over Heels' című lemezt végül nem tudták időben kiadni, mert a lemezkiadó cég csődbe ment. 1986-ban Mills távozott a bandából, hogy a jövőben szóló-projektjére koncentrálhasson. A helyére Chrissy Steele került. Később Steele is megalapította saját bandáját; eközben pedig MacLeod lemezszerződést kötött a Chrysalis Records-szal. A partner-kapcsolat azonban hamar véget ért - az énekesnő mindössze két saját számot ('Love You 'Til It Hurts', 'Love Don't Last Forever') hagyott maga mögött.

Annak ellenére, hogy a Headpins évtizedeken keresztül inaktív volt, valójában sosem oszlott fel a banda. Ab és Bernie sikeresen életben tartotta a '80-as klasszikus felállását, és az új évezredben ismét belevágtak a turnézásba. 2016 második felében Darby Mills kilépett a zenekarból, hogy folytassa szóló-projektjét - helyét Katrina "Kat" Lawrence vette át.

A Headpins 2020-ban ünnepli megalakulása 40. évfordulóját. Ennek apropójából egy nagyszabású turnét terveznek. Minderről bővebb infók hírek a banda honlapján olvashatók.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás