Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Meghalt a NILE és a DIVINE HERESY ex-basszerosa, Joseph Payne


2020-01-26

Dino Cazares (Fear Factory, Divine Heresy) erősítette meg egykori zenésztársa, a Nile és a Divine Heresy ex-basszerosának halálhírét. Joseph Payne 36 éves volt.

Dino Cazares közleménye így szól: "Metal-testvérünk, Joseph Payne életét vesztette. Mi pedig egy újabb tehetséget vesztettünk el fiatalon. Halálának okát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a család".

"Joe jóbarátunk volt; egy kiváló bandatárs és egy fantasztikus zenész. Attól függetlenül, hogy a ‪Divine Heresy‬ basszusgitározott, szólógitárosként is nagyszerű teljesítményt nyújtott. Először a Nile-ban látta őt basszerozni itt-ott, és már akkor kijelentettem, hogy "Ezt a srácot az én bandámban akarom látni"... Miután leültünk beszélgetni, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy nagyszerű fickóval van dolgom. Közösen csodálatos emlékeket tudhatunk magunk mögött: Ausztráliától Dél-Amerikáig, Kanadától Mexikóig és Európáig az egész világot bejártuk. Joe emellett egy igazán humoros egyén volt, és egy rendkívül kedvelhető ember. Sokan szerették őt; rengeteg rajongója volt mindenütt. Sosem panaszkodott még akkor sem, amikor nehéz időket éltünk. Mindig segítőkész volt és agyon dolgozta magát a Divine Heresy-ben, és én ezért örökké becsülni fogom őt".

"Szeretünk Téged, Joe; hiányozni fogsz nekünk. Nyugodj békében, barátom".

Joseph Payne 2005 elején csatlakozott a Nile zenekarhoz, miután (mindössze három nap alatt) betanult 11 dalt a bandától. Ezt megelőzően a Lust Of Decay és a Lecherous Nocturne tagja volt. A basszusgitáros egy amerikai és egy európai turnén dolgozott együtt a Nile-lal, de hivatalos stúdióalbumon nem szerepelt; lévén 2007 februárjában Karl Sanders kirúgta őt (ennek okait azóta sem árulták el).

Payne 2007 és 2011 között a Divine Heresy tagja volt - ő basszerozott a 2009-es 'Bringer of Plagues' albumon. Eközben saját bandát alapított, Domination Through Impurity néven. Ennek a zenekarnak két stúdiólemeze jelent meg; a 2005-ös 'Essence of Brutality' és a 2010-es 'Masochist'.

A basszusgitárost 2012 decemberében letartóztatták marijuana-kereskedelem jogos vádjával. Payne-nél a házkutatás során 2,900 gramm kábítószert, 3 kézi lőfegyvert és $5,000-nyi készpénzt találtak a rendőrök.

Ezt követően Payne már csak ritkán ragadott hangszert - utóbbi megmozdulása 2016-ban volt esedékes: ekkor az ausztrál Psycroptic zenekar basszusgitárosaként turnézott.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás