Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SERPENT LORD - új kislemezzel jelentkezett a görög metalbanda: 'The Gospel Of Judas'


2020-12-16

A Thessaloniki városából származó heavy metal banda 'The Gospel Of Judas' címmel adott ki új dalt.

A 'The Gospel Of Judas' két évvel a banda debütáló albumának megjelenése után látott napvilágot. Ezzel egy új korszak vette kezdetét a zenekar történetében. Az új számot 2020 nyarán vették fel, az Infected Stúdió falai között; méghozzá egy session-dobos, Nash Makridis közreműködésében.

A banda tagjainak közleménye szerint a 'The Gospel Of Judas' dal Júdás evangéliuma inspirálta. Az evangélium a hagyományos újszövetségi (Máté, Márk, Lukács és János evangéliumai) evangéliumoktól eltérően mutatja be Júdást, illetve annak szerepét a tanítványok és megváltás kapcsán. Az evangélium a keresztény egyházak tiltakozása ellenére 2006 első felében került a nagyközönség elé, a National Geographic-nak köszönhetően. A szöveg tartalmán a tudósok mind a mai napig vitatkoznak. Kétségkívül gnosztikus evangéliumról van szó, amelyre a korai keresztény egyházatya, Ireneus püspök is utalt, amikor az evangéliumot eretneknek nyilvánította. Júdás evangéliumának „érzékeny pontjai” a gnosztikus kategorizálás, mivel a szövegben hasonlóságok mutatkoznak a széthiánus gnoszticizmussal és a tamásista gnoszticizmussal is. Egyes tudósok úgy vélik, hogy némi hasonlóság mutatkozik Markión tanításaival és a zsidó, keresztény apokaliptikus gondolkodással.

A Serpent Lord új dalának szöveges videóját Giannis Antoniou készítette. Íme a premier:

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/SerpentLordband


SERPENT LORD - új kislemezzel jelentkezett a görög metalbanda: 'The Gospel Of Judas'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás