Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'​An Unexpected Reality' címmel új mini-albumot adott ki a GATECREEPER - a Nuclear Blast igazolta le a bandát


2021-01-28

A 2013-ban alakult Gatecreeper zenekar - ami "az új generáció old-school death metalját játssza", a Dismember, az Entombed, a Bolt Thrower és az Obituary öröksége nyomán - új EP-vel jelentkezett.

"A bejelentések bejelentésének világában, a Gatecreeper előzetes figyelmeztetés nélkül adott ki egy vadonatúj albumot!"

"Úgy érzem, a közösségi média környezete rettentően megosztja, szerteágazza a figyelmünket" - mondta Chase Mason, a Gatecreeper frontembere. "Pedig két-három hónapig feszíteni a húrt, lekötni valaki figyelmét, egy tipikus album-bejelentési / -felvezetési ciklussal, nem szép dolog - pláne ebben a helyzet, amit a világ jelenleg megél".

Az '​An Unexpected Reality' tehát többek közt ezért nem került bejelentésre; hanem egyszerűen csak megjelent 2021. január 13-án (a Closed Casket Activities kiadó jóvoltából).

Az új EP számait a COVID-19 járvány ideje alatt írta meg és rögzítette a banda. Az '​An Unexpected Reality' "egy olyan anyag, melyen a Gatecreeper soha nem hallott formáját hozza. A banda a tempó-spektrum mindkét végletét felvonultatja; egyben pedig a Gatecreeper egyedi muzikalitását is átélhetik a hallgatók".

Az új album két részre van osztva: az egyik felén "7 rövid, pengeéles, tempós, grind / punk / hardcore stílusú nóta sokkolja a rajongókat, összesen 7 percben" (a Napalm Death,​ a ​Totalitär, a Terrorizer és a Master által ihletve); míg a második epizód egy "egyetlen, 11 perces tételt - 'Emptiness' tartalmaz, a Gatecreeper lassú és vontatott, már-már gyászos stílusában előadva" (a Mournful Congregation, a Paradise Lost, az Evoken és a Katatonia által inspirálva).

Az '​An Unexpected Reality' megrendelhető digitális formában és limitált bakeliten, valamint végighallgatható, az alábbi lejátszó révén:

"Ezt az albumot egészében kell hallgatni; ezért nem akartuk szétszedni vagy single-dalokra bontani a kiadványt" - tette hozzá Mason. "Ugyanakkor azt sem szeretnénk, ha a következő nagylemezünkként kezelnék ezt az anyagot. Mert ez nem az".

Az 'An Unexpected Reality' EP felkerült a Billboard 'Top 40 Albums' listájára, valamint első helyezett lett a 'Top New Artists Albums' chart-on.

A Gatecreeper legutóbbi nagylemeze 2019 októberében jelent meg, 'Deserted' címmel, a Relapse Records jóvoltából (erről bővebben itt írtunk). A csapat a tervek szerint még ebben az évben kiadja a 'Deserted' teljes értékű folytatását. Ehhez pedig nem más járul hozzá, mint a neves Nuclear Blast kiadó, amely céggel két héttel az új EP megjelenése után kötött lemezszerződést a banda.

"Nagyon izgatottak vagyunk, a Nuclear Blast karjaiban vághatunk neki a Gatecreeper következő fejezetének. Alig várjuk már, hogy kiderüljön, milyen ízű lesz fejlődésünk gyümölcse" - közölte a banda.

Bővebb infók, friss hírek: www.facebook.com/gatecreeper


'​An Unexpected Reality' címmel új mini-albumot adott ki a GATECREEPER - a Nuclear Blast igazolta le a bandát
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás