Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PROSCRIPTOR MCGOVERN’S APSÛ - új videót mutatott be az Absu utód-bandája


2022-03-22

A legendás dobos-énekes, Proscriptor McGovern 2020-ban oszlatta fel kultikus zenekarát, az Absu-t. Ennek egyfajta utódjaképpen jött létre az Apsû.

A dobos-énekes / dalszövegíró Proscriptor McGovern (eredeti nevén: Russ R. Givens) új bandája, a texasi székhelyű, “mítológiai okkult metal” projekt, a Proscriptor McGovern’s Apsû tavaly elkészítette debütáló albumát, amit 2021. november 26-án, pénteken adott ki az Agonia Records.

"2020 elején feloszlottam az Absu 30 szentélyét, hogy egy új dalszerzői kalandba vághassak bele. Célom az új projekttel az volt, hogy továbbfejlesszem sajátos, “mítológiai okkult metal” stílusomat; egyúttal ezt fokozzam különféle pszichedelikus, fusion és vintage elektronikus elemekkel. Az egyetlen külsős személy, akit ezúttal beengedtem ebbe a szűk körbe, Vorskaath, akivel közel három évtizede azonos zenei hullámhosszon vagyunk. Vorskaath betöltötte az űrt, ahol erre szükség volt; hol a magabiztos, hol pedig a bizonytalan témák esetében" - nyilatkozta McGovern.

A Zemial-ból ismert billentyűs, Vorskaath mellett egyébként a basszusgitáros Ezezû és a gitárvirtuóz Vaggreaz is besegített a projekt debütáló albumának munkálataiba. 

A lemez dalszövegi világa kapcsán Proscriptor így szólt: "Ezt az albumot azoknak írtam, akik kíváncsian és fáradhatatlanul tanulmányozzák a misztikus bölcsességeket. Jómagam (rengeteg erőfeszítés és idő árán) hatalmas tudásra tettem szert az utóbbi években a "mítológiai okkult metal" műfaj kifejlesztése érdekében: példának okáért ismerem a Thelema varász-rendszerét, a Zos Vel Thanatos Formulát, a részletes lételméleteket és a közel-keleti mítológiákat is...".

Az albumot több különböző stúdióban rögzítették a világ tájain, de a végső simításokat Dallas-ban végezte el Proscriptor és J.T. Longoria hangmérnök. A hanganyag maszterizálását a Grammy-jelölt Karl Daniel Lidén végezte el Svédországban. A bandáról elnevezett albumon vendégként szerepel Ross Friedman (Ross The Boss), Rune Eriksen (Aura Noir, Vltimas), Alex Colin-Tocquaine (Agressor) és The Dark (Agatus). Az album borítóját és egyéb illusztrációi a neves lengyel művész, Zbigniew Bielak (Darkthrone, Portal, Watain, stb.) készítette.

A borító-tervező Bielak készítette nem mellesleg a dalok szövegi koncepciójához passzoló, kör alalkú illusztrációkat is, melyek más-más szimbólumokat képviselnek, az egyes dalok témájának megfelelően.

Az album dallistája így néz ki:

I. Amenta: Accelerando: Azyn including Hierophantasmal Expounder
II. Esoterically Excoriating The Exoteric
III. Quasaric Pestilence
IV. Mirroracles
V. In-Betweeness Gateway Commuters
VI. Jupiter In Capricornus
VII. Dedicated To Thoth, But Azathoth Wasn't Listening (A Necroloquy)
VIII. Caliginous Whorl
IX. The Coagulating Respite
X. Prana: Therion: Akasha
XI. Tantrums Of Azag-Kkû
XII. Every Watchtower Within Is The Axis Of A Watchtower Without Including Totemic Thresholds

A debütáló Apsû albumra a rendeléseket az alábbi képre kattintva lehet leadni:

Az első single-dal, a 'Caliginous Whorl' itt hallgatható meg:

Közzétették emellett a 'Prana: Therion: Akasha' című tételt is:

A harmadik hivatalos single, az 'Every Watchtower Within Is The Axis Of A Watchtower Without Including Totemic Thresholds' 2022 márciusában jelent meg "vizualizációs videoklip" formájában:

A megjelenést megelőző napon pedig közzétették a teljes albumot - íme a premier:

Alább továbbá elérhető az első rövid előzetes, amiben megtekinthetjük, hogyan alakult át az Absu logója Apsû-vá:

A projekt Facebook-oldala itt érhető el.

 

PROSCRIPTOR MCGOVERN’S APSÛ - új videót mutatott be az Absu utód-bandája
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás