Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CROWNE nevű zenekarban egyesültek a Europe, a H.E.A.T. és a The Poodles egyes tagjai - megjelent a debüt-album; itt az új klip!


2021-07-20

A Frontiers Music Srl kiadó mutatta be az új svéd melodic hard rock-szupergroupot, a Crowne zenekart.

A Crowne együttes all-star felállását Alexander Strandell énekes (Art Nation), Jona Tee gitáros-billentyűs / producer (H.E.A.T.), John Levén basszusgitáros (Europe) és Christian Lundqvist dobos (The Poodles) alkotja.

A Crowne zenekart "a mindenkori svéd melodic rock-színtér legizgalmasabb, legkülönlegesebb bandájaként" jellemzi a Frontiers kiadó. A négy tehetséges és tapasztalt zenész közösen egy ütős, garantáltan jövőbeni klasszikussá váló debüt-albumot hozott össze, Serafino Perugino (a kiadó elnöke) segítségével és felügyeletével. A nyár folyamán megjelenő, bemutatkozó Crowne album egy "fülbemászó dallamokkal gazdagon megpakolt, kötetlen és erőteljes rock 'n' roll / melodic rock-anyag", amin vendégként szerepel többek közt a szólógitáros Love Magnusson (Dynazty).

A Crowne debüt-lemeze 'Kings in the North' címmel jelent meg, 2021. június 18-án, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Kings In The North
02. Perceval
03. Sharoline
04. Unbreakable
05. Mad World
06. One In A Million
07. Sum Of All Fears
08. Set Me Free
09. Make A Stand
10. Cross To Bear
11. Save Me From Myself

A megjelenés napján megosztották a lemez címadó dalának hivatalos audió-klipjét és dalszöveges videóját - íme:

Ezt követően pedig a 'Save Me From Myself' című szám szöveges videóját tették közzé:

Itt megtekinthető az 'Unbreakable' dal szöveges videója is:

A debütáló album első ízelítője a 'Mad World' című single-dal volt, aminek révén megismerhetjük a Crowne sajátos stílusát. Íme a premier:

Ízelítőképpen az album rendeléséhez, alább elérhető a 'Perceval' és a korábban megjelent 'Sharoline' dalok hivatalos videoklipje is:

Alexander Strandell énekest az Art Nation zenekar frontembereként ismerehti a műfaj közönsége. 2015 óta az Art Nation három nagysikerű stúdióalbumot adott ki, és a nemzetközi melodic hard rock-szcéna egyik legígéretesebb zenekaraként híresült el. 

Jona Tee nevét minden bizonnyal mindenki ismeri a svéd (és általában a nemzetközi) rock-színtéren. Elsősorban a H.E.A.T. zenekarral alkotott maradandót, de az új formációban is elsőszámú dalszerzőként / producerként / billentyűs-gitárosként működik közre.

Basszusgitáron szintén egy olyan egyén játszik a Crowne-ban, akit nem kell bemutatni. Ő John Levén, a legendás Europe zenekar basszusgitárosa, aki jelen esetben is az ütős ritmus-szekció elsőszámú felelőse.

A The Poodles dobosa, Christian “Kicken” Lundqvist a Crowne negyedik tagja; a ritmus-szekció háttere és alapja. A The Poodles Svédország egyik legsikeresebb rockbandája a 21. században; így az ő tehetségéhez sem fér kétség.


CROWNE nevű zenekarban egyesültek a Europe, a H.E.A.T. és a The Poodles egyes tagjai - megjelent a debüt-album; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás