Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ARCH ENEMY - itt az új klipes szám a 'Deceivers' albumról: 'In The Eye Of The Storm'!


2022-07-14

Másik hír, hogy az Arch Enemy két héttel eltolta a 'Deceivers' album megjelenési dátumát...

Az Arch Enemy 'Deceivers' címmel adja ki soron következő, 11. stúdióalbumát. Az eredeti tervek szerint 2022. július 29-én jelent volna meg az album a Century Media Records jóvoltából, de miután ("előre nem látott okok miatt") két héttel elhalasztották a megjelenést, az új dátum augusztus 11. lett.

Az új nagylemezre 11 vadonatúj dal került fel - köztük nemrégiban megjelent single-dalok, a 'House Of Mirrors' és a 'Deceiver, Deceiver'. Íme a lemezborító és a komplett dallista:

01. Handshake With Hell
02. Deceiver, Deceiver
03. In The Eye Of The Storm
04. The Watcher
05. Poisoned Arrow
06. Sunset Over The Empire
07. House Of Mirrors
08. Spreading Black Wings
09. Mourning Star
10. One Last Time
11. Exiled From Earth

Michael Amott gitáros a következőket nyilatkozta: "Nemrégiben ünnepeltük a banda fennállásának 25. évfordulóját; most pedig bejelenthetjük 11. stúdióalbumunkat... ennek okán sokan azt gondolhatják, micsoda lendület, milyen gördülékenység jellemez minket - pedig el kell, hogy mondjam: mi sem áll távolabb a valóságtól... Az igazság az, hogy rettentően nehéz újra és újra egyre magasabbra emelni azt a bizonyos lécet - értem ez alatt a dalszerzői és a produkciós munkákat egyaránt. Kicsit tehát nehézkesen, döcögősen és félve indultak be a dolgok, de amint megmozdult a fogaskerék, úgy kezdtek el áramlani a kreatív hullámok is. Ahogy egyre jobban belemélyedtünk a munkálatokba, úgy kezdtük el egyre jobban élvezni az egészet! Általában így megy ez, tehát nem volt ez másképp a 'Deceivers' esetében sem: ezúttal is kizártuk a külvilágot és bezárkóztunk saját kreatív zónánkba. Érzésem szerint sikerült egy dalszövegileg és zeneileg igazán élvezetes és izgalmas anyaggal előállnunk - továbbá van a lemezen egy-két olyan dolog is, amitől biztosan felhúzzátok majd a szemöldökötöket. Ettől függetlenül persze megmaradt a zenében bandánk minden jellegzetes eleme - elvégre az Arch Enemy-ről van szó!".

Az album harmadik single-dala 'Handshake With Hell' címmel jelent meg február 4-én - ekkor tették közzé a kiadvány előrendelési infóit is. A Patric Ullaeus által rendezett kisfilm premierje itt érhető el:

Így készült ez a kisfilm:

Az Arch Enemy új számait a neves dán hangmérnök, Jacob Hansen "kezelte" és keverte végleges formájára. A 'House Of Mirrors' megjelent digitális kislemezen, valamint hivatalos videoklip formájában, amit a Grupa13 csapata rendezett.

Alissa White-Gluz énekesnő így szólt: "A 'House Of Mirrors' egy olyan dal, ami szép lassan bekúszik az ember pszichéjébe. Egy disztópikus lockdown ideje alatt szereztem ezt a dalt, és érzésem szerint azok az emberek teljes mértékben beleélik magukat a témába, akik hozzám, dalszerzőhöz hasonlóan egyedül érzik magukat ebben a helyzetben. Nem vagy azonban egyedül: a múlt- és a jövőbeni éned mindig ott van melletted...".

Májusban közzétették az újabb single-dalt és videoklipet, a 'Sunset Over The Empire'-t, ami nem mellesleg limitált, 7 hüvelykes bakelit-kislemezen is megjelent (rajta a címadó dallal, valamint egy 'The Judging Eyes' című bónusz számmal).

Az alább látható videoklipet szintén a Grupa13 csapata rendezte:

Az ezeket megelőzően megjelent 'Deceiver, Deceiver' dal - ami a banda első új nótája volt a 2017-es 'Will to Power' album megjelenése óta - hivatalos videoklipjét Patric Ullaeus rendezte.

Az Arch Enemy alapítója / elsőszámú dalszerzője, Michael Amott gitáros a következőket nyilatkozta: "Hogy micsoda?! Tényleg négy év telt el azóta, hogy új dalt adott ki az Arch Enemy? Hogy repül az idő... különösen, amikor hosszú éveken keresztül turnézol világszerte... Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy egy kibaszott járvány csapott le a világra! Az elmúlt pár évben mindenki nehéz időket élt át, de most jó látni, hogy hamarosan végre minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Nem is lehetne ennél jobb alkalom egy új dal kiadására - ez a 'Deceiver, Deceiver'! Nem a legörömtelibb nóta a világon, de higyjétek el nekem, mi rettentően boldogok vagyunk, hogy visszatérhettünk!".

Az idő repül, a világ változik, de néhány dolog állandó és tartós marad. Ilyen a heavy metal zene is, aminek zászlaját méltó módon viszi tovább többek közt az Arch Enemy. 2021-ben a svéd kvintett tehát egy vadonatúj single-dallal tért vissza; a jövőben pedig még ennél is nagyobb szabású dolgokra számíthatunk az Alissa White-Gluz énekesnő, Michael Amott és Jeff Loomis gitárosok, Sharlee D'Angelo basszusgitáros és Daniel Erlandsson dobos alkotta kollektívától!

Így készült az új videoklip:

Júliusban megjelent továbbá az 'In The Eye Of The Storm' című szám hivatalos kisfilmje is, amit Mirko Witzki rendezett.

Michael Amott elmondta: "Az 'In The Eye Of The Storm' című szám egy hipnotizáló riffre, valamint egy élőben kötelezően eljátszandó groove-ra épült fel. Az új videoklipet Berlinben forgattuk, új rendezőnk, Mirko Witzki társaságában, és egy fantasztikus élményt élhettünk át. A végeredmény pedig egyszerűen lenyűgöző lett!".

Augusztus folyamán fellép néhány nyári európai fesztiválon az Arch Enemy; 2022 őszén pedig Európában turnézik a banda; méghozzá a Behemoth, a Carcass és az Unto Others zenekarok társaságában. Az őszi körút 2022. október 16.-i állomása a budapesti Barba Negra lesz!

Aktuális hírek, egyebek: archenemy.net

 

ARCH ENEMY - itt az új klipes szám a 'Deceivers' albumról: 'In The Eye Of The Storm'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás