Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [657. rész]


2021-10-27

Ma a német rock-történelem egyik legnagyobb legendáját szolgáljuk terítéken!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 657. rész

JADED HEART - 'Hero'

A Jaded Heart egy német hard rock / heavy metal banda, amit 1994-ben alapított Michael Müller, Axel Kruse, Dirk Bormann és az énekes Michael Bormann.

Dirk Bormann gitáros (ex-TAX) már a banda első albuma, az 'Inside Out' megjelenése után távozott a csapatból; így a zenekar a soron következő két nagylemezt (1996 - 'Slaves and Masters', 1997 - 'Mystery Eyes') különböző vendég-gitárosokkal rögzítette. Végül Barish Kepic mellett döntöttek - ő lett az új gitáros, akivel első megmozdulásuk keretében az USA-ba utaztak a Jaded Heart tagjai, hogy felvegyék a 'IV' (1999) albumot, aminek producere az Bobby Barth volt. Tulajdonképpen ez volt a banda első professzionális albuma; egyben az első, aminek okán felfigyelt rájuk a világ.

2001-ben a csapat kiadott egy 'Diary 1990-2000' című válogatás-albumot, majd egy évvel később megjelent a 'The Journey Will Never End' nagylemez, aminek a német mester, Tommy Newton (Helloween - 'Keeper of the Seven Keys') volt a producere. Ez volt az első Jaded Heart album, amin Henning Wanner billentyűzött (miután az ezredforduló előtt kilépett a bandából Chris Ivo).

A Jaded Heart és Michael Bormann énekes útja 2004 végén váltak külön (személybeli különbözőségek okán) - helyét a svéd Johan Fahlberg vette át. A 2005 óta svéd énekessel (Johan Fahlberg) működő, majd 2006-tól újabb skandináv taggal (Peter Östros gitáros) kibővülő Jaded Heart következő albuma, a 'Helluva Time' kultikus státuszba került a rajongók körében. Ennek megjelenését követően Barish Kepic is távozott a bandából; a helyére pedig Frédéric Leclercq-et vették be, aki a későbbiekben a Dragonforce basszusgitárosaként vált híressé (a Jaded Heart turnéin szólógitárosként szerepelt). Őt váltotta végül le Peter Östros.

Ez a felállás hozta össze a kritikusok körében is hatalmas sikereket aratott album-triót: a 'Sinister Mind'-ot (2007), a 'Perfect Insanity'-t (2009) és a 'Common Destiny'-t (2012). Ebben az időben számtalan koncertet adott a Jaded Heart Európa-szerte: felléptek többek közt a Rage, a Doro-banda, Axel Rudi Pell és a Shinedown előzenekaraként is. 2013-ban jutottak el másodjára Japánba is, a 'Common Destiny' promóciójával. Nem mellesleg a 'Common Destiny' volt az első album, amit a Fastball Music kiadó piacra dobott; így a remek promóciónak köszönhetően dalait rendszeresen játszották a német rádiók. Hasonló sikereket ért el a banda következő, 11-es számú nagylemeze, a 'Fight the System' is, amit a müncheni Dreamsound Stúdióban rögzítettek, ahova vendégként ellátogatott a Masterplan énekese, Rick Altzi is (Altzi a 'Control' című single-dalban duettezik Fahlberg-gel).

A Jaded Heart 2015 novemberében vonult be a Frankfurt Performance Stúdióba, hogy felvegye a soron következő nagylemezt. Ez végül 2016 tavaszán jelent meg, 'Guilty by Design' (Massacre Records) címmel, miután bemutatták a 'Rescue Me' című single-dal hivatalos videoklipjét.

A Jaded Heart következő albuma, a 'Devil's Gift' - amit Erik Mårtensson (Eclipse / W.E.T. / Nordic Union) kevert és maszterizált, a svédországi Mass Destruction Production stúdió falai között - 2018. március 30-án jelent meg. A lemezborítót ezúttal is Thomas Ewerhard (Avantasia, Edguy, Graveworm, stb.) készítette.

A 'Devil's Gift' folytatása a Jaded Heart 14. sorlemeze volt: a legutóbbi nagylemezük, a 'Stand Your Ground' 2020. november 27-én lát napvilágot, a Massacre Records jóvoltából.

Súlyos és dallamos gitár-témák, modern és gyors ritmus-szekció, fülbemászó melódiák, együtténeklős refrének és lenyűgöző vokálok jellemzik a Jaded Heart új albumát. A veterán német banda egy újabb melodic metal-mesterművel tért vissza! Nem mellesleg a 'Stand Your Ground' az első lemez a banda történetében, amit billentyűktől mentesen rögzítettek!

A banda jelenlegi felállását Johan Fahlberg énekes, Peter Östros és Masahiro Eto gitárosok, Michael Müller basszusgitáros és Bodo Stricker dobos alkotja.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [657. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás