Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Debütált a SEVENTH STORM zenekar, amiben Mike Gaspar (Moonspell) dobol - itt a 'Gods Of Babylon' című single!


2022-08-14

A káosz közepette szülte a gyász és az emberiség univerzális küzdelme... ez a Seventh Storm zenekar, aminek legfőbb kinyilatkoztatása a következő: még a legnagyobb sötétségben is megtalálható egy apró fénycsóva...

A Seventh Storm együttest hét portugál zenész alapította azzal a célla, hogy érzelemmel és karakterrel felszerelt zenével kényeztessék a világot. A Seventh Storm harcosokból áll, akik az élet új ösvényeit kutatják.

A csapat vezetője / dobosa, Mike Gaspar (ex-Moonspell) így nyilatkozott: "Egyetlen céllal álltunk össze: összefogva erősek maradjunk, és életben tartsuk a szbadság reményét; illetve soha ne adjuk fel, még a legnehezebb küzdelmek közepette sem. A hadjáratunk most indul. Talán egy napon össze is futunk majd veletek; de az biztos, hogy felkeressük mind a hét kontinenst, és átutazunk a hét tengeren is, hogy ráleljünk a tökéletes viharra: a Hetedik Viharra. Talán a fény és a tűz egyszer majd visszatér ebbe az elfeledett művészetbe. Talán a kürtjeinket egyszer majd meghallja valaki. Csatlakozzatok hozzánk bátran".

A Seventh Storm zenekart az Atomic Fire Records igazolta le. A dark metal műfajban utazó banda nemrégiben készült el debütáló, 'Maledictus' című albumával, aminek megjelenését 2022. augusztus 12.-re ütemezték.

"Az a tény, hogy a Seventh Storm-ot leigazolta az Atomic Fire Records kiadó, a legjobb dolog, ami velünk történhetett" - tette hozzá Gaspar, aki 2020-ban lépett ki a Moonspell-ből. "Rettentően büszkék vagyunk, hogy tagjai lehetünk ennek a fantasztikus csapatnak, akik igazán hisznek a metalzenében. Közös küldetésünk, hogy lángra gyújtsunk minden metalista lelket. Készüljetek fel; mi sokáig itt maradunk!".

A Seventh Storm hangzása és zeneisége kapcsán Gaspar a következőket jegyezte meg: "A banda tagjainak többsége inkább hard rockos háttérrel rendelkezik; extrém metal és underground műfajban igazából én magam utazom. Viszont épp ez a muzikális sokszínűség teszi energikussá és varázslatossá az új banda rendszeres próbáit. Olyan, mint visszautaztam volna az időben, és újraélném a fiatalkoromat - felszerelve 30 évnyi tapasztalattal. Iszonyatosan nagy hajtóerő van ebben a zenekarban, és mi boldogan osztjuk meg mindenkivel ezt az epikus, érzelmekkel és lélekkel, valamint jelentőséggel és tartalommal teli muzsikát!".

A 'Maledictus' album előzetes munkálatai 2021 májusa és októbere között zajlottak le, a lisszaboni Dynamix Stúdióban. A hanganyag keverését a neves dán hangmérnök, Tue Madsen végezte el. A hírek szerint a lemezen a metal-történelem minden korszakának és szinte minden műfajának hatása érvényt szerzett: a Seventh Storm olyan zenekaroktól merített ihletett, mint a Bathory, a Samael, a Tiamat, a Paradise Lost, a Fields Of The Nephilim, a Cradle Of Filth, a Dead Can Dance... sőtmitöbb: Van Halen- és Mötley Crüe-hatások is felfedezhetők ezen a dal-kollekción, aminek borítóját Victor Costa festménye díszíti.

 

A tracklista:
01. Pirate's Curse
02. Saudade [angol nyelvű verzió]
03. Sarpanit
04. Gods Of Babylon
05. The Reckoning
06. Inferno Rising
07. Seventh
08. My Redemption
09. Haunted Sea
10. Saudade [angol nyelvű, akusztikus verzió]
11. Saudade [portugál nyelvű, akusztikus verzió]
12. Saudade [portugál nyelvű verzió]

Az albumot itt lehet megrendelni különféle formában. Íme az első hivatalos kedvcsináló single-dal, a 'Saudade' angol és portugál nyelvű változata:

Megjelent továbbá a 'Haunted Sea' című single-dal / videoklip, ami itt érhető el:

A lemez megjelenésének napján közzétették a 'Gods Of Babylon' című szám hivatalos klipjét is:

Az alábbi videókban a banda bemutatkozását láthatjuk:

A Seventh Storm teljes felállását a dobos Mike Gaspar, az énekes Rez, a szólógitáros Ben Stockwell, a ritmusgitáros Josh Riot ás a basszer Butch Cid alkotja.

 

Debütált a SEVENTH STORM zenekar, amiben Mike Gaspar (Moonspell) dobol - itt a 'Gods Of Babylon' című single!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás