Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [665. rész]


2021-11-24

Zord és sötét okkult zene a közelgő fagyok örömére...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 665. rész

SATURNIAN MIST - 'Blood Magick'

A Saturnian Mist egy Tampere városából származó sátánista black metal banda, ami 2006-ban alakult "okkult célokkal". Első demó-kiadványuk 2008-ban készült el - ezt a francia Drakkar Productions jelentette meg. A 2009-es 'Repellings' EP-n már kialakult hangzással mutatkozott be a csapat: a tradícionális finn death metalt vegyítették nyers black metallal. Még ebben az évben bejárta a zenekar egész Európát Rotterdamtól Szentpétervárig; így gyorsan kialakult körülöttük egy szilárd rajongótábor.

Debütáló nagylemezük 2011 decemberében jelent meg, 'Gnostikoi Ha-Shaitan' címmel, a finn Ahdistuksen Aihio Productions kiadó gondozásában. A lemez hatalmas siker lett az underground színtéren; meglehetősen pozitív kritikák érkeztek death, black, sőt heavy metal körökből is. 2012-ben némi változás következett be a felállásban, de ezt követően kialakult a többé-kevésbé végleges formáció, melyet az énekes fra. Zetekh, a dobos fra. Vile dobos, a basszer fra. Macabrum, valamint a gitáros fra. Ferreus és az ütős hangszereken játszó fra. Kult alkot.

2015-ben megjelent a banda újabb, 'Chaos Magick' című stúdióalbuma, amit a Candlelight Records gondozott. Ezen album promóciójával For the Chaos Is The Law elnevezéssel indított turnét a banda (az Au-Dessus, a Nagual, a Claymore, a Dark Æclipse, a Svoid, a Nevaloth és a Rawcvlt társaságában). A körút 2015. november 11-én indult hazánkban, Szegeden, a Live Music Clubban.

Újabb nagylemezzel 2021-ben tért vissza a banda: a 'Shamatanic' szeptember 17-én jelent meg a Petrichor kiadó jóvoltából. Az új lemez három hivatalos single-dallal / videoklippel vezette fel a banda - köztük van a fentebb látható 'Blood Magick' is.

"Itt a káosz az úr. A Saturnian Mist a végzet black metal zenéjét szolgáltatja a hallgatóknak. Ess Te is áldozatául a farkasoknak, akik az árnyak mögött rejtőznek".

A Saturnian Mist Facebook-oldala itt található meg.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [665. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás