Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Februárban új albummal jelentkezik az újjáalakult METAL CROSS együttes


2021-12-28

A kultikus dán heavy metal banda bejelentette több évtizede esedékes, első nagylemezét.

38 évvel az első banda-próbát követően, valamint 7 évvel a legendássá vált Metal Magic fesztiválos reunion-koncert után, a dán heavy metal banda, a Metal Cross most bejelentette első, 'Soul Ripper' című albumát. Ez lesz a veterán banda első teljes értékű albuma, és természetesen a tőlük megszokott, klasszikus heavy metal zene hallható rajta, a mára kultikussá vált, nyolcvanas évekbeli demó-lemezek ('Crucifying the Virgins', 'M.A.D.H.O.U.S.E.') stílusában, viszont megújult energiával és intenzitással előadva.

A 'Soul Ripper' című albumot limitált LP-n, CD-n és digitális formában fogja kiadni a From The Vault Records, 2022. február 25-én, az alább látható borítóval és dallistával:

01. My Time
02. Soul Ripper
03. Written In The Sand
04. Fall Of Cimbria
05. Distasteful Party
06. Memento Mori
07. The Drone
08. Vernal Equinox

A történet 1983-ban kezdődött.

A nyolcvanas évek derekán és az 1989-es feloszlást megelőzően a Metal Cross együttes két demó-lemezt adott ki, valamint néhány dallal szerepelt két válogatás-albumon. Emellett rendszeresen adtak koncerteket Dánia-szerte, és olyan bandák előzenekaraként turnéztak, mint az Artillery és az Invocater. Utolsó, feloszlás előtti koncertjüket szülővárosukban, Randers-ben adták, 1989. december 16-án.

20 évvel később, 2009-ben az egyik bandatagot felkereste a Horror Records lemezkiadó cég, azzal a szándékkal, hogy újra kiadhassák a zenekar első két demóját; méghozzá LP formátumban. A megállapodás hosszú idő után megszületett, és az újrakiadások mellett abba is beleegyeztek az egykori bandatagok, hogy a kiadó az utolsó Metal Cross koncert felvételét is felhasználhatja. 2014-ben jelent meg végül a dupla 'Metal Cross' LP, aminek egyes számú korongján a fentebb említett demó-felvételek, kettes lemezén pedig az 1989-es koncert hanganyaga szerepelt. Bónuszként egy 7 hüvelykes kislemez is belekerült a pakkba, rajta két koncert-dallal, melyek egy másik koncertről származnak.

A speciális kiadvány megjelenését követően a Metal Cross egy egyalkalmas reunion-koncertet is lebonyolított, a 2014-es Metal Magic Festival színpadán. A fellépést megelőzően pedig "bemelegítő" koncertet adtak az Artillery előzenekaraként (az Artillery és a Metal Cross 26 év után ekkor állt újra közösen színpadra). Ez az esemény eredményezte végül a Metal Cross hivatalos újjáalakulását, amit követően több dániai koncertet is lebonyolított a banda - nem kis sikerek övezetében.

2019-ben az ex-énekes Henrik “Faxe” távozott a bandából; helyét pedig Esben Fosgerau Juhl vette át. A megújult felállás rögtön stúdióba is vonult, hogy felvegye első teljes értékű albumát. A Metal Cross innentől fogva megállás nélkül írta és gyakorolta az új dalokat; most pedig készen áll, hogy a világra is szabadítsa ezt az őrületet, ami a 'Soul Ripper' címet viseli.

A Metal Cross jövőbeni ambíciói komolyak. A 2022-es évre - amellett, hogy kiadják az új lemezt - nagyszabású turnékat és fesztivál-fellépéseket is beterveztek! Hamarosan jönnek a friss hírek ezzel kapcsolatosan... de addig is lentebb meghallgatható és megtekinthető a banda első új single-dala, a 'Distasteful Party':


Februárban új albummal jelentkezik az újjáalakult METAL CROSS együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás