Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE HALO EFFECT - kiadta első nagylemezét az egykori In Flames tagok alkotta banda; itt az új klip!


2022-08-13

A koronavírus és a "globális leállás" éveiben öt régi jóbarát egyesítette erejét egy új projektben, ami mostanra kiforrotta magát.

A 2021-ben alakult The Halo Effect együttest - ami a Nuclear Blast kiadóval kötött lemezszerződést - a göteborgi metal-színtér legnevesebb alakjai alapították; konkrétan a legendás In Flames egykori tagjai - Niclas Engelin (Engel) és Jesper Strömblad (Cyhra) gitárosok; Mikael Stanne énekes / dalszövegíró (Dark Tranquillity); Peter Iwers basszusgitáros / elsőszámú dalszerző és az ő régi zenésztársa, Daniel Svensson dobos.

"A zenénk hű marad a gyökereinkhez, és ahhoz, ami azzá tett minket, akik ma vagyunk. De bízunk a közös tapasztalatainkban is és előre tekintünk. Megtiszteltetés, hogy újra együtt dolgozhatunk régi és új barátainkkal a Nuclear Blast-nál, és alig várjuk, hogy együtt adhassuk ki a metal iránti szeretetből fakadó munkát" - közölte a banda.

A csapat debütáló lemeze 2022. augusztus 12-én érkezett a boltok polcaira, a Nuclear Blast gondozásában, 'Day of the Lost' címmel, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Shadowminds
02. Days Of The Lost
03. The Needless End
04. Conditional
05. In Broken Trust
06. Gateways
07. A Truth Worth Lying For
08. Feel What I Believe
09. Last Of Our Kind
10. The Most Alone

Hangzás tekintetében - ahogy azt a bandatagoktól jogosan elvárhatjuk - egy klasszikus "Göteborg-metal" albumra számíthatunk; vagyis a melodic death metal stílus '90-es évekbeli, old-school érájának kedvelői vannak előnyben!

Friss kedvcsinálóképpen az album rendeléséhez, most megjelent az 'In Broken Trust' című szám kisfilmje, amit egy göteborgi háztetőn forgattak.

Alább elérető a címadó dal hivatalos videoklipje is:

Ezt megelőzően megjelent a 'Feel What I Believe' című single-dal klipje is:

A The Halo Effect bemutatkozó single-dala egyébként 'Shadowminds' címmel jelent meg 2021 végén, hivatalos videoklip formájában. Ez a single - ami megvásárolható digitális formában is - tökéletesen reprezentálja mindazt, amiről ez a csapat szól: "lebilincselő atmoszférák, dallamos riffek és nyers vokálok" jellemzik a T.H.E. hangzásvilágát.

Íme az első dal- és klip-premier:

Élőben az Amon Amarth és a Machine Head nagyszabású közös turnéján mutatkozik be a banda 2022 őszén. A Vikings And Lionhearts turnénak lesz budapesti állomása is, 2022. október 18-án a Barba Negrában.

Bővebb infók, friss hírek: www.facebook.com/thehaloeffectse

 

THE HALO EFFECT - kiadta első nagylemezét az egykori In Flames tagok alkotta banda; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás