Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KARDASHEV - új albumot jelentett be a Metal Blade kiadóhoz igazolt, amerikai deathgaze banda; itt az új klipes szám!


2022-05-19

Az Arizona államból származó Kardashev zenekar 2022 nyarára ígéri új albumát.

A saját megnevezés alapján "deathgaze" stílusúnak definiált csapat, a Kardashev elsősorban olyan előadók rajongóinak válhat ínyére, mint a The Contortionist, a Rivers Of Nihil, Devin Townsend vagy az Alcest - többek között. Küldetésüket a következőképpen írták le: "A szeretet, a veszteség és az önzetlenség témáját igyekszünk füleket kecsegtető, egyben kemény zenei formában előadni, a metal-spektrum teljes palettáján"

A banda dalszövegei - melyek a korábban megjelent EP-ken, kislemezeken és a 2015-ös, 'Peripety' című debüt-albumon hallhatók - tudománnyal, az űr témájával és az emberi lények belső jellegzetességeivel kapcsolatosak.

A Kardashev zenekart 2021-ben a Metal Blade kiadó igazolta le. Ennek kapcsán így szólt a banda-közlemény: "Rendkívül izgatottak és hálásak vagyunk, amiért együtt dolgozhatunk a Metal Blade-del. Ők az ipar vezető lemezkiadója, és egy régi álmunk vált valóra ezzel a szerződéssel, mivel mindig is felnéztünk a cég partnereire, akik fantasztikus innovációkat hajtottak végre az évek során. Most mi magunk is azok közé tartozhatunk, akikre fiatalkorunkban felnéztünk".

Miután megjelent a Kardashev aktuális EP-je, a 'The Baring of Shadows' (2020), a banda kemény munkája hajtott végre második nagylemezén (vagyis Metal Blade Records-os debütáló albumán), melyet - mint kiderült - 2022. június 10-én fognak kiadni, 'Liminal Rite' címmel.

A 'Liminal Rite' egy 11 számos, "mélyen lebilincselő, változatos megszólalású, zeneileg grandiózus" anyag, aminek borítója és dallistája így néz ki:

01. The Approaching Of Atonement
02. Silvered Shadows
03. Apparitions In Candlelight
04. Dissever
05. Lavender Calligraphy
06. The Blinding Threshold
07. Compost Grave-Song
08. Cellar Of Ghosts
09. Glass Phantoms
10. A Vagabond's Lament
11. Beyond The Passage Of Embers

Első ízelítőképpen a banda a 'Compost Grave-Song' című számot osztotta meg; méghozzá vokál- és dob-playthrough videó formájában. Íme a premier:

Frissen megjelent a 'Glass Phantoms' című szám hivatalos videoklipje, ami itt tekinthető meg:

Az új album előrendelési infói az alábbi képre kattintva érhetők el:

A 'Liminal Rite' album dob-témáit Sean Lang "házi stúdiójában" rögzítették. A gitár-, basszusgitár- és vokál-témákat pedig az Arizona-beli Endless Gate Audio Stúdióban vették fel. Ezt követően a Tennessee-beli The Sound Lair Stúdióban gyűltek össze a bandatagok (történetük során most először fordult elő ilyen), hogy Miah Lajeunesse producer / mixer társaságában véglegesítsék a hanganyagot, melyet végül Ryan Williams maszterizált. A lemezborítót Faith Veloro alkotta meg.

A Kardashev teljes felállását Nico Mirolla gitáros, Mark Garrett énekes, Alex Rieth basszusgitáros és Sean Lang dobos alkotja.

 

KARDASHEV - új albumot jelentett be a Metal Blade kiadóhoz igazolt, amerikai deathgaze banda; itt az új klipes szám!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás