Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [703. rész]


2022-05-22

Népi metal a távoli Latin-Amerikából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 703. rész

TRIDDANA - 'Men Of Clay'

A Triddana egy Argentínából származó, folk / power metal stílusú együttes, aminek neve mellett négy nagylemezt, két kislemezt és egy demó-albumot jegyeznek. Jelenlegi felállásukat Juan José Fornés (ének, gitár), Pablo Allen (duda, furulya), Diego Rodríguez (basszusgitár) és Joaquín Franco (dobok) alkotja.

A 2011 elején alakult Triddana (aminek neve az ír 'troideanna' [jelentése: 'küzdelem'] szóból származik) zenéjét a skót és ír folk zene energikus heavy metalba átültetett keveréke jellemzi. Bemutatkozó nagylemezük, a 'Ripe for Rebellene' 2013-ban jelent meg - ez a dél-amerikai színtéren hatalmas sikereket aratott. A következő két évben rendszeresen hívták turnéra a bandát; felléptek Dél-Amerika összes metal-fesztiválján.

A Triddana 2014 végén vonult be a buenos airesi La Nave De Osenberg és a Vip Rock stúdiókba, hogy felvegye debütáló albumának méltó folytatását. A produceri és mixer munkákat maga a frontember, Fornés végezte. Második nagylemezük a 'The Power & the Will' címet kapta, és 2015. december 11-én jelent meg, a német Power Prog kiadó jóvoltából.

A 'The Power & the Will' komoly sikereket aratott Európában is; így 2016-ban megvalósulhattak a banda első tengeren túli fellépései: Németországban és Spanyolországban adtak koncerteket különböző fesztiválokon abban az évben, és azóta is rendszeresen visszatérnek erre a kontinensre, elsősorban a nyári buli-szezonok alkalmával.

Miután visszatért első európai turnéjáról a zenekar, a következő albumának megalkotására fókuszáltak: "Tizenkét akusztikus mű", vagyis 'Twelve Acoustic Pieces' - ezt a címet kapta a soron következő kiadvány, melyen az első két albumuk egyes dalainak akusztikus verziói kaptak helyet. Ezeket a speciális felvételeket néhány vendégzenésszel kibővülve, főként hagyományos hangszereken (buzuki, harmónika, stb.) rögzítette a csapat. Többek közt Norbert "Norri" Drescher, a legendás középkori stílusú együttes, a Corvus Corax ütőse is szerepet játszott a lemezen.

Az együttes a következő években folytatta turnéját Európában, és számos szabadtéri fesztiválon lépett fel Németországban - többek között Dong Open Air és az M.I.S.E. rendezvényeken. A következő teljes értékű albumuk, a 'Rising from Within' független gondozásban jelent meg 2018-ban, az akkori európai turnéjuk ideje alatt. Ezt az anyagot impresszív dalszerzés, erőteljes nóták és himnusz-szerű tételek jellemzik, de a banda számára nem kizárólag a zenéről szól a dolog: a Triddana az új album átlal egy valódi életstílus lett!

A Triddana egészen a 2020-as koronavírus-járvány idejéig turnézott rendszeresen Európa- és Dél-Amerika-szerte; 2022 tavaszán pedig egy vadonatúj kislemezzel tértek vissza: ez volt a május 5-én megjelent 'The Ground Of The Fallen'.

Bővebb infók, friss hírek: www.triddana.net

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [703. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás