Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KINGS OF MERCIA - Steve Overland és Jim Matheos egyesítette erejét az új projektben; hallgasd végig a debüt-albumot!


2022-09-28

Grandiózus riffek, erős ritmusok és dallamokban gazdag vokál-témák jellemzik ezt az új projektet, ami Kings Of Mercia néven fut.

A Kings Of Mercia zenekarban két veterán legenda, Jim Matheos gitáros (Fates Warning, OSI, Tuesday The Sky) és Steve Overland énekes (FM) egyesült. A duó immáron elkészült debütáló albumával. A zenekar dinamikus ritmus-szekcióját a neves dobos, Simon Phillips (ex-Toto, Derek Sherinian) és a tehetséges basszer-virutóz, Joey Vera (Fates Warning, Armored Saint) alkotja.

A Kings Of Mercia debütáló nagylemezének megjelenése 2022. szeptember 23-án volt esedékes, a Metal Blade kiadó gondozásában.

A tracklista:
01. Wrecking Ball
02. Humankind
03. Sweet Revenge
04. Set The World On Fire
05. Too Far Gone
06. Liberate Me
07. Nowhere Man
08. Everyday Angels
09. Is It Right?
10. Your Life

A teljes album-streamet a megjelenés napján tették közzé. Íme a premier:

Egyébként 'Wrecking Ball' címmel jelent meg az első single-dal. Ezt Jim Matheos így kommentálta: "A 'Wrecking Ball' volt az első dal, amit megírtam a projekt számára; vagyis konkrétan ebből jött létre a Kings Of Mercia! Egyben ez a debütáló album nyitó-tétele is. Akkoriban még jómagam sem tudtam pontosan, milyen zenei irányzatot fog képviselni ez a projekt, de az biztos, hogy nem gondoltam túl a dolgokat... Súlyos riffek és Steve erőteljes hangjának kombinációja - tulajdonképpen ezek azok a tényezők, melyek megalapozzák az albumot".

A második single, a 'Liberate Me' augusztus végén látott napvilágot. Overland ennek kapcsán elmondta: "A 'Liberate Me' egy újabb nagyszerű mintázata annak, amit a Kings Of Mercia albuma képvisel: egy magas szintű energiával ellátott hard rock nóta, ami egy önző, rossz útra tért ember történetét mutatja be. Zeneiségét tekintve, ez a szám remekül felvázolja, valójában mire is képesek a banda tagjai!".

Az album megjelenésének napján továbbá közzétették a 'Humankind' című dal hivatalos klipjét is, ami itt tekinthető meg:

Bemutatták mindezen felül a 'Set The World On Fire' című szám gitáros playthrough-videóját is:

A 'Kings of Mercia' albumot az alábbi képre kattintva lehet előrendelni különféle változatokban:

Ezen felül itt meg lehet hallgatni az első album-ízelítőt; alább pedig elérhető a projekt előzetes videó- és hang-klipje:

 

KINGS OF MERCIA - Steve Overland és Jim Matheos egyesítette erejét az új projektben; hallgasd végig a debüt-albumot!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás