Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: JACK RUSSELL’s GREAT WHITE - 'She Moves Me'


2022-06-22

A legendás énekes és Jack Russell's Great White nevű együttese bemutatta 2017-es albuma, a 'He Saw It Comin’' egyik dalának újonnan elkészült videoklipjét, amit Jaymz Eberly és a Blaze Productions rendezett és szerkesztett.

Jack Russell eredetileg 1977-től 2001-ig volt a legendás blues rocker Great White együttes énekese. Ekkor egy év szünet elteltével alakult ismét újjá a banda, azonban 2011-ig Russell - egészségügyi problémái miatt - kevésbé volt aktív. 2013 decemberében született meg a bírósági döntés, hogy a veterán csapat jogait a Jack Russell's Great White néven futó csapat kaphatja meg.

A Russell-féle Great White 2014 elején vonult be a stúdióba, ahol azóta elkészítette első önálló nagylemezét. A stúdióban (és a koncerteken) Russell-t az "eredeti" Great White gitárosai, Tony Montana és Robby Locher (Fight), Dan McNay (Montrose) basszer és Dicki Fliszar (Bruce Dickinson) dobos kíséri.

A frontember korábban elmondta a SleazeRoxx.com magazinnak: "Ez egy igen erőteljes felállás. Rendkívül dinamikusan zajlik a dalszerzés - és én mindig is ezt akartam elérni. Tony nagyon rajta van az ügyön - sosem voltam olyan közel hozzá, mint most. Korábban nem volt alkalmunk közösen zenét írni, de most felfedezhettünk, milyen természetes a kölcsönhatás közöttünk".

A banda albuma - ami 'He Saw It Comin’' címmel jelent meg 2017. január 27-én - zenei irányzatával kapcsolatban Russell így nyilatkozott: "Az volt a célunk, hogy az új anyag leszakítsa az emberek fülét. Ez az album tele van olyan elemekkel, melyek a korai Great White legjobb témáira emlékeztetnek. Ehhez nagy mértékben hozzájárul Tony... Robby és Dicki pedig erőteljes módon új életet ad a nótáknak".

A 'He Saw It Comin’' című lemezt az olasz Frontiers kiadó gondozza, miután a kiadó öt évvel ezelőtt leigazolta Russell bandáját.

Tony Montana a következőket nyilatkozta az album kapcsán: "Teljes mértékig klasszikus hangzást prezentálunk ezen a lemezen. Ennek egyik legfontosabb eleme Jack különleges énekhangja. Az biztos, hogy egyetlen banda sem szól úgy, ahogy mi - soha nem is szólt, és soha nem is fog szólni. Emlékszem, amikor 17 éves koromban sétáltam a UCLA campus környékén, és a Great White első EP-je szólt a fülhallgatómból - a kezdetektől fogva hatalmas rajongója vagyok tehát ennek a bandának; most pedig boldogan közölhetem, hogy én is részt vettem az új album megszületésében, és a zenekar integritásának megtartásában".

A Montana által emlegetett "integritás" közel 30 éven keresztül kovácsolódott eggyé. A Great White 1984-ben tört ki a los angelesi színtérről, klasszikussá vált debütáló albumával. Ezt követően olyan platina minősítésű lemezeket dobtak piacra, mint a '87-es 'Once Bitten...' és annak folytatása, a '89-es '...Twice Shy'. A világszerte több mint 10 millió eladott lemezzel büszkélkedő csapat a 21. században is aktív; sőtmitöbb, energikusabb, mint valaha - köszönhetően többek közt Jack Russell-nek, aki mindörökké a klasszikus blues-rock zene iránt kötelezte el magát.

 

Klip-premier: JACK RUSSELL’s GREAT WHITE - 'She Moves Me'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás