Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [711. rész]


2022-06-22

Az elmúlt évtizedek amerikai metal-színterének egyik legkiemelkedőbb bandája zúz ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 711. rész

FLOTSAM AND JETSAM - 'Blood In The Water'

A Flotsam And Jetsam amerikai thrash metal / progresszív metal / speed metal együttes. A zenekar 1981-ben alakult az arizonai Phoenix-ben. Első nagylemezük 1986-ban jelent meg. Eleinte Paradox, Dredlox és Dogz neveken működtek. A zenekar leginkább arról híres, hogy 1986-ig Jason Newsted basszusgitáros is itt játszott, mielőtt a Metallicához csatlakozott.

A Flotsam And Jetsam nevéhez mindeddig 14 stúdióalbum fűződik. Korai albumaikat (mint például az 1986-os 'Doomsday for the Deceiver' vagy az 1988-as 'No Place for Disgrace') a progresszív / thrash metal műfaj legkiemelkedőbb alkotásaiként tartják számon a kritikusok és a rajongók.

A Flotsam And Jetsam immáron közel négy évtizede a heavy / speed / thrash metal-színtér egyik elemi alkotó-része, zászlóvivő bandája. Ezt igazolja a banda új albuma, a 'Blood in the Water' is, amire 12 brutális és erőteljes dal került fel, Michael Gilbert egyedülálló gitár-munkája és Eric A.K. gyilkos énekhangja köré épülve. A hivatalos közlemény szerint a 2021. június 14-én m egjelent 'Blood in the Water' egyértelműen a F&J eddigi legsúlyosabb és egyben legjelentősebb lemeze!

Michael Gilbert a következőket nyilatkozta: "Nehéz időszakot éltünk át, amikor ki kellett választanunk, mely dalok kerülnek fel az album, mert amiket megírtunk és felvettük, maradéktalanul gyilkos nóták voltak, töltelék-dal nélkül. Egyébként nem szeretnénk, ha bárki is azt érezné, hogy kibaszott öregek lettünk. Amíg ezt műveljük, addig hozzuk is a tőlünk telhető maximumot! Hangzásunk sokat változott az évek során - azt több tényező is befolyásolta -, de az, amit itt hallotok, igazából azok vagyunk és a jövőben is azok leszünk mi".

Az új lemez hanganyagát ezúttal is a neves dán hangmérnök, Jacob Hansen (U.D.O., Volbeat, Amaranthe, Powerwolf) keverte és maszterizálta véglegesre. A 'Blood in the Water' a banda első albuma, amin Bill Bodily basszusgitározik (aki Michael Spencer helyét vette át 2020 novemberében).

A kiváló lemezeladási mutatóknek köszönhetően az új album felkerült az osztrák, a német, a belga, a svájci és a holland zenei toplistákra.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.flotstildeath.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [711. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás