Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent a TANKARD 18. nagylemeze, a 'Pavlov's Dawgs' - itt az új szöveges klip, a 'Diary Of A Nihilist'!


2022-09-30

A német "alkoholista thrasherek" 2022-ben ünneplik fennállásuk negyedik évtizedét.

A legfrissebb közleményből kiderül, hogy a Tankard "sör-vonata" 40 év aktív zakatolás után sem áll le. Frankfurt kedvenc thrasherei "hamarosan szabadjára engedik Pavlov láncos kutyáit", és kiadják 18. sorlemezüket. A 'Pavlov's Dawgs' a banda új kiadója, a Reaper Entertainment jóvoltából fog napvilágot látni 2022. szeptember 30-án.

A csapat az új albumot ezúttal is a troisdorfi Gernhard Stúdióban vette fel, Martin Buchwalter producer közreműködésében. A lemezborító és a dallista így néz ki:

01. Pavlov’s Dawg
02. Ex-Fluencer
03. Beerbarians
04. Diary Of A Nihilist
05. Veins Of Terra
06. Momento
07. Metal Cash Machine
08. Dark Self Intruder
09. Lockdown Forever
10. On The Day I Die

A 'Pavlov's Dawgs' megjelent CD-n, színes bakeliten, limitált earbook változatban (egy exkluzív fotókönyvvel kiegészítve), valamint limitált box-szett formájában (benne egy bónusz kazettával). Az előrendelési infókat és az első single-dalt - ami a 'Beerbarians' címet viseli - július elsején tették közzé.

"Izgatottan mutatjuk be első új single-dalunkat, a 'Beerbarians'-t, ami egy tipikus Tankard-humorral felszerelt, ütős thrash hangzású, dallamokkal is ellátott nóta. Meghallgatni kötelező!" - nyilatkozta az énekes, Gerre.

Ezután megjelent a második hivatalos single, az 'Ex-Fluencer', aminek videóját az idei Rockharz Festival színpadán rögzítették (ahol nem mellesleg először hangzott el élőben ez a szám). Íme a premier:

A legutóbbi single-dal, a 'Lockdown Forever' alább érhető el. Ebből a dalból és videoklipből kiderül, hogyan küzdött meg a Tankard a koronavírus-járvánnyal és az "örökké tartó lezárásokkal". A kisfilmet 2022 júliusában forgatták, Renatus Töpke rendező (Töpkefilm.de) felügyelete alatt.

Az album megjelenésének napján közzétették a 'Diary Of A Nihilist' dal szöveges klipjét is:

Alább továbbá elérhető az új album munkálatait összefoglaló stúdió-trailer:

A Tankard zenekart a világ egyik legkitartóbb thrash metal bandájaként tartják számon. A frankfurti banda eredetileg 1982 elején indult (eleinte Avenger néven működtek), de már a 'Heavy Metal Vanguard' és az 'Alcoholic Metal' című demó-lemezeik is komoly underground sikereknek örvendtek a kazetta-cserélős időszakban. Innentől pedig már megállíthatatlan volt az út a nemzetközi hírnév felé.

A szóbeszéd rövid időn belül felkeltette Németország egyik legeredetibb metal-kiadója, a Noise Records figyelmét; így - az immáron újrakeresztelt - Tankard le is szerződött a céghez. A Tankard és a Noise kiadó kapcsolata összesen hét stúdióalbumon, egy koncertlemezen és egy válogatás-kiadványon keresztül tartott - ez idő alatt vált a Tankard a globális thrash-színtér egyik legnevesebb bandájává. A mániákus rajongók tábora pedig egyre csak növekedett...

Mindettől függetlenül ez a banda sosem vette igazán komolyan önmagát - annál inkább a sör, a lázadás és a thrash-punk műfaj szeretete fűtötte a srácokat. 1986-os, 'Zombie Attack' című debütáló lemezükkel rúgták be motort; de rögtön ezután érkezett a 'Chemical Invasion' (1987), majd a 'The Morning After' (1988), amellyel véglegesen bebetonozták nemzetközi hírnevüket. Az egy évvel későbbi 'Alien' EP felvezetője volt az 1990-ben megjelent 'The Meaning of Life' nagylemeznek, amire rá újabb egy évvel kiadták a 'Fat... Ugly & Live' című koncert-őrületet (melyet a legendás kelet-berlini thrash-feszten vettek hangszalagra). A Tankard a kilencvenes években is a klasszikus thrash műfaj lángjának egyik legkitartóbb hordozója volt: az 1992-es 'Stone Cold Sober', az 1993-as 'Two-Faced', valamint az 1995-ös 'The Tankard' albumokkal tartották a lelket a rajongókban a műfaj "sötét korában" is.

Ez volt a Tankard kultikussá vált Noise-érája, amit a kiadó nemrég egy 'For a Thousand Beers' című deluxe kiadvány formájában elevenített fel, a banda fennállásának 40. évfordulója alkalmából. Az exkluzív kiadvány borítója és tartalma így néz ki:

- 'Zombie Attack' (splatter LP)
- 'Chemical Invasion' (swirl LP)
- 'The Morning After' (plusz: 'Alien' EP) (splatter LP)
- 'The Meaning of Life' (paint drop LP)
- 'Stone Cold Sober' (splatter LP)
- 'Two-Faced' (half/half colour LP)
- 'The Tankard' (plusz: 'Tankwart' EP) (splatter LP)
- 'Fat... Ugly & Live' DVD – (benne: ‘Open All Night’ koncert-film, 'Fat... Ugly & Live' album, plusz egy korábban ki nem adott videó az 1987-es Dynamo fesztiválról és egy frankfurti audió-koncert 1988-ból)
- egy 12” x 12” méretű, 40 oldalas, keménykötésű fotókönyv, amiben a banda fennállásának első évtizedéből láthatók képek, olvashatók idézetek, dalszövegek).

Mindez a különlegesség természetesen egy sörrekeszbe csomagolva van tálalva...

A 'For a Thousand Beers' emellett megvásárolható 7CD+DVD box-szett változatban is. Ez a példány szintén magában foglalja mind a hét stúdióalbumot és a bónuszokat is.

A 2022. február 25-én megjelent pakk rendeléséhez ízelítőképpen korábban megosztották a klasszikus '(Empty) Tankard' dal új hivatalos videóját:

 

Megjelent a TANKARD 18. nagylemeze, a 'Pavlov's Dawgs' - itt az új szöveges klip, a 'Diary Of A Nihilist'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás