Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [712. rész]


2022-06-25

Bad Woman Blues...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 712. rész

BETH HART - 'Bad Woman Blues'

Beth Hart egy amerikai énekes-dalszerző, akit sokan "a második Janis Joplin-ként" emlegetnek. Az 50 éves Hart dalait önmaga írja és hangszereli is. Már 1993-ban (tehát 21 évesen) elnyert egy los angelesi tehetségkutatót; de pályafutása kezdete óta előkelő helyeken szerepel különféle toplistákon. 2014-ben Grammy-díjra is jelölték.

Az ezredforduló kezdetére Hart több platinalemezt is begyűjtött, és - eltérően hasonló kaliberű, amerikai pályatársaitól - Európában is komoly sikerekre tett szert. 2011-ben ismerkedett meg a legendás blues-gitárossal, Joe Bonamassával, aki az életben és a zenében is hosszú ideig a társa maradt. Hart jelenleg Los Angelesben él; turné-menedzseréhez, Scott Guetzkow-hoz ment feleségül.


Hart az 1999-es 'LA Song (Out Of This Town)' című kislemez-nótával futott be világszerte. Ez a dal az előadó második, 'Screamin' for My Supper' című stúdiólemezén szerepel, ami felkerült többek közt a Billboard 'Heatseekers Albums' listára is (konkrétan annak ötödik helyén végzett).

Hart 'Seesaw' (2013) és 'Live in Amsterdam' (2014) című albumai Joe Bonamassa közreműködésében születtek meg. Előbbi a Billboard Blues Album Chart aranyérmes pozícióját foglalta el. Azóta Hart hat további alkalommal is szerepelt a Billboard-élén. Az énekesnő ezen felül elsősorban Dániában arat rendre nagy sikereket: 'As Good As It Gets' és 'Learning To Live' című kislemezei első helyen végeztek az ottani toplistán; 'Leave the Light On' (2003) című stúdióalbuma pedig duplán platinalemez lett.

Hart-ot karrierje során eddig 19 alkalommal jelölték különféle rangos díjakra - ezek közül 8-at el is nyert (főként a Blues Blast Awards és a European Blues Awards keretein belül).

Hart 2022 februárjában egy különleges feldolgozás-albumot tett le az asztalra: új stúdiólemezén kizárólag Led Zeppelin-klasszikusok hangzanak el az énekesnő sajátos stílusában.

Bővebb infók, friss hírek: www.bethhart.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [712. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás