Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AVANTASIA - itt az újonnan megjelent 'A Paranormal Evening with the Moonflower Society' album friss klipje, a 'Kill The Pain Away'!


2022-10-21

Tobias Sammet (Edguy) metal-opera projektje, az Avantasia kiadta új, kilencedik nagylemezét.

Az Avantasia kilences számú stúdióalbuma, az 'A Paranormal Evening with the Moonflower Society' a világ minden táján a Nuclear Blast Records jóvoltából jelent meg, 2022. október 21-én. Az album lentebb látható borítóját egy neves svéd illusztrátor, Alexander Jansson készítette.

Az album producere maga Tobias, valamint az Avantasia gitárosa, Sascha Paeth volt, aki nem mellesleg a hanganyag keverését is elvégezte. Az 'A Paranormal Evening with the Moonflower Society' lemezre 11 "mágikus és erővel teli" nóta került fel, Tobias mester és számos neves vendégzenész előadásában.

A tracklista:
01. Welcome to the Shadows
02. The Wicked Rule the Night
03. Kill the Pain Away
04. The Inmost Light
05. Misplaced Among The Angels
06. I Tame the Storm
07. Paper Plane
08. The Moonflower Society
09. Rhyme and Reason
10. Scars
11. Arabesque

Tobias Sammet frontember a következőket közölte: "Az első dal-ötleteim már 2018-2019 környékén megszületettek; azóta pedig volt időm kidolgozni az album minden apró részletét, megvalósítani minden elképzelésemet. Az utóbbi két és fél évben nem is volt semmi más dolgom; így hát elszigeteltem magam a saját stúdióm, a Mysteryhausen falai között, ami számomra egy teljesen más világot jelent - tele zenével, különleges lényekkel és látomásokkal, megannyi múzsával, ami mindvégig épen és tisztán tartotta az elmémet. Elmondhatatlanul büszke vagyok erre az albumra - mondhatni egyszerre ezek a valahavolt legjobb, legérzelmesebb, legextrémebb dalaim, és az is kijelenthető, hogy soha ennél erősebb vendég-felállásom nem volt még! A végeredménnyel tehát totálisan elégedett vagyok - ha meghalljátok a dalokat, Ti is megértitek, miért...".

Az új album első single-dala 'The Wicked Rule The Night' címmel jelent meg. Ebben a számban Ralf Scheepers, a Primal Fear énekese vendégszerepel. Az alább látható szöveges videót a neves román művész, Costin Chioreanu készítette.

Sammet így szólt: "Annyira elégedett vagyok az új anyaggal, hogy tulajdonképpen bármelyik dalt kiválaszthattuk volna első felvezetőnek. Az utóbbi két év után valahogy úgy érzem, hogy teljes gőzzel kell előre mennem, mit akiről levették a láncot. Sokan valószínűleg egy kevésbé extrém számot vártak volna az Avantasia visszatérésétől, de nem ragadunk le egyetlen stílusnál, hangzásvilágnál, itt bármi jöhet… kommersz, epikus, groteszk vagy akár csengőhang, nem számít. Mindez hozzátartozik az Avantasia sajátos világához. Ebben a világban másfajta törvények érvényesek, de azt pontosan tudják az ősrajongók is. Szerintem a 'The Wicked Rule The Night' kiszámíthatatlan, izgalmas, friss és új, még annak ellenére is, hogy a védjegyes dolgaim részben ismertek az Avantasiából vagy az Edguyból. És hát, biztosra menni, az merő ostobaság".

A második single-dal / videoklip a Bob Catley-vel közös 'The Moonflower Society' lentebb érhető el. Sammet a következőket nyilatkozta az új single kapcsán: "A holdvirág ["moonflower"] az éjszaka teremtménye, amikor akkor virágzik, amikor a világ alszik. Számomra ez egy fura, de jelentős karakter, ami végigkísér szinte minden Avantasia-dalt. Merüljetek el Ti is jó mélyen ebbe a csodálatos, rejtélyes kalandban!".

A harmadik, 'Misplaced Among The Angels' című single-dal - amiben a Nightwish énekesnője, Floor Jansen vendégeskedik - itt érhető el szöveges videó formájában:

Ezek után megjelent a Helloween énekesével, Michael Kiskével közös 'The Inmost Light' című single dalszöveges videója is, amit Sammet így kommentált: "Michi - amellett, hogy 20 éve jóbarátom - a kezdetektől fogva együttműködik az Avantasiával. Nem mellesleg ő az egyik legnagyobb inspirációm dalszerzés közben. Amikor pedig duettet éneklek vele, abból mindig valami igazán bombasztikus sül ki - ilyen az új dal, a 'The Inmost Light' is!".

Az album megjelenésének napján megosztották hivatalos videó formájában a 'Kill The Pain Away' című számot, amiben úgyszintén a Nightwish énekesnője, Floor Jansen vendégeskedik.

Az 'A Paranormal Evening with the Moonflower Society' album rendelési infói az alábbi képre kattintva érhetők el:

Tobias Sammet 1999-ben alkotta meg az Avantasia projektet, de csak 2008-ban állt először színpadra a produkcióval. Ez idő alatt világszerte több mint 3,5 millió lemezt adott el - ezzel ő lett Németország egyik legsikeresebb zenésze. Az Avatasia keretében olyan nemzetközileg is magasan elismert legendákkal dolgozott együtt, mint Alice Cooper, Klaus Meine és Rudolf Schenker (Scorpions), Bruce Kulick és Eric Singer (KISS) és Eric Martin (Mr. Big). Azután, hogy az Avantasia albumaival, koncertjeivel és fesztivál-fellépseivel leigázta a világot - illetve begyűjtött több aranylemezt és előkelő toplistás elismerést -, bátran kijelenthető, hogy a 2022-es 'A Paranormal Evening with the Moonflower Society' album megjelenése, és az azt követő világkörüli turné a világ egyik legnagyobb szabású rock-eseménye lesz.

Bővebb infók a koncertekről, egyéb érdekességek: avantasia.com

 


AVANTASIA - itt az újonnan megjelent 'A Paranormal Evening with the Moonflower Society' album friss klipje, a 'Kill The Pain Away'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás