Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Dal- és klip-premier: GOTHMINISTER - 'Star'


2022-10-14

A Norvégiából származó, indusztriális gothic-metalt játszó banda október 21.-re új albumot ígér.

2003-as, 'Gothic Electronic Anthems' című debüt-albumával a Gothminister mestere, Bjørn Alexander Brem viharként söpörte le a dark-zenei színteret. Erőteljes metal-riffek, epikus nagyzenekari témák, mennybéli kórusok, és persze a mester egyedülálló vokál-művészete - erről szól a Gothminister muzikalitása, ami a banda védjegyévé vált az elmúlt két évtized során.

A Gothminister néhány hete egy vadonatúj single-dallal jelentkezett: ez a 'Pandemonium', ami koncepióját tekintve az 1880-as év gótikus korszakába repíti vissza a hallgatókat. A dal főszereplője egy gonosz, öreg király (akit természetesen maga Gothminister alakít), akinek fellázad saját udvartartása, és így szembe kell néznie az elkerülhetetlen káosszal.

"Ennek a videoklipnek több jelenetét is egy régi gótikus templom, az Oslo-i Kulturkirken Jakob falai között forgattuk. Ezt az épületet 1880-ban építették; 100 évvel később pedig a város püspöke le akarta romboltatni... Viszont a templomot sikerült megmenteni, és rögtön védelem alá is vette a kultúrális örökséggel foglalkozó igazgató tanács. Most minden hétvégén ez a színhelye számos rock- és metal-koncertnek".

"A 'Pandemonium' a Gothminister valahavolt egyik legkeményebb, egyben leghosszabb dala. Izgatottan várjuk, mit szólnak a rajongók az új hangzáshoz! Egy olyan időben, amikor a TikTok vagy a közösségi média csatornái uralják a zeneipart, és mindenki csak néhány másodperces zenét promótál, mi úgy döntöttünk, megpróbálkozunk ennek ellenkezőjével, és egy 5 percnél is hosszabb kedvcsináló single-dallal vezetjük fel új albumunkat..." - közölte a frontember.

Később megjelent egy másik új single-dal / videoklip, a 'Demons' is - ennek premiere itt érhető el:

A harmadik friss videoklipes single, a 'Star' egy héttel az album megjelenése előtt látott napvilágot - íme a premier:

Ezek mellett megjelent egy negyedik dal is az új albumról - ez a 'This Is Your Darkness', amit itt lehet meghallgatni:

A Gothminister új albuma - amit az első új single-dalról, a 'Pandemonium'-ról neveztek el - 2022. október 21-én jelenik meg, az AFM Records jóvoltából. Az új lemez hangmérnöke Henning Verlage (Unheilig, Eisbrecher) volt; a stúdiós felállás pedig így nézett ki:

Bjørn Alexander Brem “Gothminister“ - ének
Eirik “Blodøks” Øien - basszusgitár
Glenn “Icarus” Nilsen & Ketil “Turbo Natas” Eggum - gitár
Christian Svendsen “Chris Dead“ - dobok

A 'Pandemonium' albumot itt lehet előrendelni különféle változatban.

 

Dal- és klip-premier: GOTHMINISTER - 'Star'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás